Tersa hyvät kanssakonttajat - miksei pahatki? Jos kelepaaniin revi siitä. Sää ei oo helijä - suttusen harmaa. Toki kelepaa - sohovahommiin. -15.9 pakkasta. Noususuunta?
VAE mitä me ilimosta välitetään - eihän Villekää!
***
Tiijä sitä Villeekää. Tarina kertoo että oli ihan tolokku mies, vaekkei saanu. Matalamielisten panettelua. Eikae se sen kummempaa oo. Mistä sen voes päättellä, että sillon paremmin homma hanskassa? - jos saa?  Sitä kun tuota katteellista ja muuten ilikijämielistä porukkaa löytyy joka puolella.
***
Saateri se tuo elämä on joskus niin rankkaa ettei ehi oleellisseen. Vaen minkäs teet ku oot leskeksi syntyny. Vaen lesken syli se on lämpöenen jos eijoo jäässä.
***
Kyllähän sitä on meleko palijo näöttyvä, että tässä on taas oekijassa. Voe tosijaan pistää, näenä ankeina aekoena kysseenalaseksi viisauvven olomuovon. Se saattaa lymytä meleko olemattomassahhii sanassa. Se lempo pittää vaen tajuta.
***
Kovin herkästi immeiseen lyyvään se hullun leima. Ei tartte ku vähän poeketa massasta, niin sanotaan: hullu seon! Vaekka asija voe ollakki että se moetittu vaen on nero. Tyhymä kun ei ällyvä viisaan ajatuksija.
***
 Aatteleppa Pylykkästä! Hulluna pitivät vaekka ajatus oli terävä kuin partaveitti. Heleppo tapa kuitata ymmärtättömyytesä käöttää kirvestä - tae moukarija. Vanaha tottuus on: Puuseppää aena tarvitaan, miksei sitte sanaseppää tae sepän sannaa?
***
Ylläolevaan viitaten huomaan ettei moni oo taaskaa ymmärtäny meikäläesen puhheita, mitä tullee  porinoeta Vapauvvesta ja tallouvven tärkijästä merkityksestä.
***
Vaan kuten sannoen vähintä mitä voimme tehdä on tietenkin tarttua kiinni aikaan ja ulkoistaa kaiken minkä voi. Töllön saatana ensin pihalle akkunasta.
***
Muut mööpelit perrään. Jopa assuu kotissa raikas henki ja suloinen pohjoenen ilimavirtaus vie tuhkatki pesästä. Sitte riittää vappaata väölää seilata nurkasta toeseen. Oe vapaus kuule kutsuva suva itkevät lesket kaepaa...