OSA.46.
 - Uattelin tuossa tullessa et... Sepon lause jäi kesken kun jossain paukahti laukaus ja luoti lävisti Fordin hytin nurkan. - Mitä suatannaa, nyt muahan ja justiisa. Ryömitään traktorin toiselle puolen, Seppo kuiski Salmelle, alkaen ryömiä jäisellä pihalla.
 - Nyt taissii tulla noutaja. Se ampuu tappaminen mielenpiällä. Jyrkikö se liennöö? Salme kysyi.
 - Ei Jykällä ou pyssyy. Kirveshän sillä olj Turakaesessae. Kyllä seon joku muu, vae olko se pelekkä vahingon laakaos. Polliisille se pittee soettoo, Seppo mutisi ja kaivoi kännykän.
 - Mitteepä hyöt sannoe...? Salme tinkasi kun Seppo pani kännykän taskuunsa.
 - Kissanpaskoo, neon polliisit jossaki Huitsun vitussa, jonku muorin kissoo pelastamassa puusta. Suattoo ehtii iltahämärissä tänne.
 - Vuan ruatonnahan myö jo ollaan siihen männessä.
 - Suattoohan tässä niinkii käyvvä. Vuan taeshan tuo heretä ku ei ou toesta napsuu kuulunna. Suattopa se olla hirvimiesten harhalaakaos?
 - Hualarpa tässä alakoo kastuu. Ylös seon noustava vaekka hyöt tykillä jämmäöttee, Salme sanoi ja alkoi nousta traktorin suojassa jaloilleen. - Ei jumalisti! Seon Jaska tullunna hulluksi. Nouse kahtommaan.
 - Perkele, on se tosiaan Jaska, torrakko selässä juoksoo. Taetoo männä ommaan pihhaan. Mikä helevetin matalapaene sillon meitä kohtaan. Vaekkon joskus riijelty niin ei kuitenkaa ou ennen ampummaan alettu. Mistähän tuo lie torrautunu?
 - Sekasi seon männy. Sillon jo olj kun sen tontun heittee mäökäsi siihen mein ovveen. Ei sekkää mikkää järkmiehen työtä ollunna.
 - Mikähän sillä Jaskalla lienöökää tilanne. Ihan huimahan tuo on. Lieneekö elukoetakkaa älynnä hoetoo.
 - Tämänhän sen kyllä arvasi kun Sanna lähti poekkee, jotta ei se Jaska sua talontöetä tehtyy. Vuan paha seon puuttua toesen hommiin. Näöttee että on kohta tässon vaenaa vaekka ei puutukkaa sen asijoehin.
 - Kyllä helekatti pittee suaha virkakuntoo paekalle. Kohtahan se immeisii jahtoo ku mehtän elävvii, Seppo sanoi ja otti taas kännykän taskustaan.
 - Sano niille että suap kohta ruummisaoton tilata paekalle, jos ei appuu löyvvy, Salme opasti.
(jat.)