... se on kolakkata aekaa tähän kuunkiertämään. Epätoevoessaan sitä kattellee päällepantavaa, ja miksei allekki. Se kasvaa heltta perseeseen jos routaseen maahan istuu iliman alustaa. Näen opetti viisas äetini siihen aekaan kun ei ite älynny.
***
KYLLÄ elävä palavasa tietää oli äiteen lempi sanontoja. Siihenki sanontaan sisältyy viisaus. Ite kunki pitää tietää minkä verran perse kestää merivettä - vae kestääkö laenkaa. Siinä tappaoksessa on paras pysyä merestä ettäällä.
***
VAEKKA maalla viisaeta löytyy kun merellä vahinko sattuu. Siinäki vihijastaan siihen viisauvenlajjiin kuin jäläkiviisaus. Tokihan vahingon satuttuva jokkaenen tietää viisaasti ettei aenakaa niin oes pitäny tehä. Tietäjät on aena arvossaan.
***
VAEN eihän vahinkuva voe välttää. Se tullee oottamatta ja arvamatta kuin Annelin paperit. Siihen on jokkaesen tyytyminen. Oli sitten asianosanen tai ei.
***
TUURILLA ne valtamerilaevatki seilaa - nykyväänki. Vaekka on navikaattorit ja tutkat ja tekniikka viimesen päälle. Jos jottae on sattuakseen se sattuu. Siinei aota siniset silimätkää.
***
OEKIJASTAAN se oesi kamalaa jos etukätteen tietäsi millon nuija iskee tae hetki lyö. Siinei kaekistelen aota vastaisku kun kohtalo riisuu aseista ja virta vie mennessään- Minne sitte viekään. Jokkaenen tappaos on tarina erikseen. Näessä merkeissä palataan huomenissa -O-‎28.‎10.‎2013