VIKURI...
***
Runokoni tahtoo olla nykysin laeskanlainen. Nuo kaikenmaailman kilpailut viie kaiken ajan. Sää on keväisentuntunen.Kohta lämpö voittaa pakkasen ja valo onkin jo niskan päällä.
***
Kyllä se vielä reohahtaa palo kytemmään kun alakkaa ahava tuulet puhaltaa ja Äijän ohimolla täe ellää. Luulen että joutuu jarruliinat uussiin ja jarrukenkät.
***
Oekijastaan parempi on olla jarruttelematta. Näellä vuosin vaohti ei huimaa.Kohta kae Armo käö oekeuvesta. Puoliaan ei pysty pitämään, vaan hyväksyä pittää tuli mitä tulee.
***
Seon monella tuo armon kantomatka meleko pitkä. Kyllä se maalimanlaetaan ulettuu. Tiälläkkii toesinnaan palleja kuumentaa että minnoon piätelly että seon Pietarin tekosija. Muuta selevitystä en oo ilimmijjöön keksinny. Pitänneekö hankkii lyijyhaarniska kun sätteily on niinki voemakasta.
***
Eihän se tietenkää Peilin vika mitä peilissä kihtaa. . Minkä se hengen mies voe jos on henki vahava ja äkäsen hajusta. ja iäntellee vielä kulukkiissa. Höröläinen kulukee minne tuuli kuljettaa.
***
Vae keripukkija se joku ruokkii? No, mikäs siinä pukki kun pukki ja moni ukki on kerinny keriät pitkät siimat ja valkoiset lakanat sotkea. Että ei siedä halleluijjaa pijä huuvella siihenkää.