JOULUPLÄJÄYS
*****
Ny kun on tuo jouluki niinkäsinkoskettavan lähellä, pitänee pysyä teemassa ja keskittyä seoraamaan mitä joulu tuo tullessaan - vae tuoko mittää. Sepä on niitä Pukin valintoja. Seon Luojassa miten tehokkaasti Tarkkaelijatontut ovat hommasa teheneet, Onko - ja + tulleet merkittyvä rehellisesti vae onko käötetty mutu tuntumaa, niin ku ylleinen on tapa noessa tonttupiireissä.
***
Seon heleppo tontulla piirrellä kirijaasa niitä ja näetä, vaekkapa saonan jäläkilöylyissä. Tottuuven kanssahan Tontuilla ei joo mittää jakova. Seon niin tyypillistä näenä itsekkäenä aekoena. Riittää kuhan itellä on lokosat olot sama vaekka koko firma kuolee alta. Vahavat sosiaalisetverkot pittää huolen, että ei putuva betonilattijaan pää eillä. Se saattaa tehä kipijää, aenaki tullee patti päähän. Siitä taas seoraa päänkivistystä ja joutuu ettimään kivunlievennystä putellista. Sittepä se onki naula päässä ja kipijää se tekee seki.
***
Vaen Tonttujen touhujahan sitä piti tarkkaella, ettei ne aevan rietauvu mahottommiin. Jos alakaa ilikeöttä harastaan niin seon Tonttu näpäkästi niskan päällä. Kuuma linija on aena aoki pääpaekalle ja miinusta lykkää niin perusteellisesti. Tämmöstähän itekunki pitäsi tarkoen varua ja vältellä. Sanktijuva voe tulla melekolaella ja seon seoraava vuosi hyvinki tarkoen varattu töppäösten lusimisseen.
***
Se on kaekki niin viimmesen päälle suunnitelu, ettei maha olla rääpyvä voetonvirsijä veisaella. Siinä mielessä se maalimanloppu oesi ollu kohillaan. Kaekki oesi kuittautunu kerta pierasulla.Parempi kertarytinä kun jatkuva kitinä.
***
Vaen siihenpä olotillaan on vaekijaa päästä. Ei muuta kun kärsi kopusi. Pahassa paekassa voe helepottaa kun noetuu saatapeetä, kyllä se Tonttu kirijaa tarkoen kirijaasa, jos vaen ei satu nukahtaan - sinne jäläkilöylyihin.
***
Ohan se niin hektista aekaa tämä joulunalusaeka. Nii on kiire ettei mittää ehi tekemään. Pää punasena sitä miettii miten mahtaa käyvä. Kestääkö sappi ja repijääkö maha kun naamanaokkoon tunkee kaekkija roskaruokaa, rasvasta ja makijaa. Kaekki katastrohovin aenekset on koottu joulupöytään. Sankari se joka siitä ellävänä selevijää ja kuivin suin. Olisi kae tässävaehessa hyvinki paekallaan alakaa syömälakko?
***
Miksikö? Tuo Tonttujen salakuuntelu ja tirkistely on saatava loppumaan. Jos Pukissa on vähhääkää lempeöttä jälellä sehän vetasee porukkasa - ne Tarkkikset sinne pajatöehin, ne Stasi-hommat joutaa jo heittää helekuttiin. Ja suositeltavaa oes että kaekkinaenen lahajonta kielletään. Seon kamalaa näen Jouluna tuo lahajustenmäärä jopa rahavirtojenohjaelu kaohistaa tavan Tanelia.Tuskin asijalle on mitään tehtävissä? Valtijovalta on kovin voematon puuttumaan Pukin perruuttamattomiin oekeuksiin.