PUKKI...
... yhtyi punaiseenviivaan ja seurauksena oli punainenmatto, jota eliitti polkee jalkoihinsa. Punastellen katsoo nolostunut matto lattianrakoon. Pakoon yrittää, mutta ei pääse. Siinä on ja pysyy. Jos ei pysy - liimataan!
***
Suuret ikäluoat ihmettelee ihmettä ja päälle punastuu. Vanhurskaat auttavat vanhuksia. Kun hätä on käjessä ei naurata. Mutta ei hätää jos ei suoli toimi. Hengen voimalla aukeaa suuretkin ovet mutta neulansilmä on tukittu.
***
SUURIA summia virtaa rahaa jos sahuri lautoja sahaa. Sahasta viisi kunhan riisi riittää. Siittää suuret ikäluokat pieniä. Missä vika? Tuskimpa SIINÄ koska homma ikiaikainen ja sattuma on aina korjannut satoa. Mutta ei nykyään Onnistu.
Ikä jäykistää jäseniä, mutta yksi on veltto virtanen. Oisko välikysymys paikallaan. Ryhtiliike olisiko jotain...?
***
TURHAA on rakennella patoa kuivalle maalle - näinä ankeina aikoina tarpeen itkumuuri. Kyynelistä virtaa? Tuskimpa vaan. Krotiilinkyyneleet tekee kauppansa. Jos helmijä kyynelet ois... Miljonääri tuskin pääsee taevaaseen armosta. Oviraha kelepaa Pietarille ja sille malja...
***
TUURI on onnea eikä piru sano mitään. Kylvää katteuvensiemmenijä pirruuttaan. Itämään alkaa potut lämpimässä. Siinä on itua! Taitaa olla aika sulkea puluputusvälämä. Huommenna on taas uusi päivä! jos ei jo tännään himotaa uusintaan Kertaos on oppimisen äeti.