VÄLLÄÖKSIÄ.
-
LAUANTAI huomenta. Vällöksiå kaipaa tämä syksypimiä. Sokijana vaeltaa duunari AY-pomojen talutusnarussa. Vaikka valta tulisi olls kansalla niin nämä vallasta juopuneet öykkärit sysää koko maan ahinkoo jost on taas vaekijjaa kinnaroija ylös. Äly hoi! Järki käteen ja töihin.
***
TYHYMISTYNY äijänraato huhuilee vaikka on vitsit vähissä. Vain tähissä voi löytää jotain mista mainita. Varsinki Otava pistää siilimään kun kuikkii yläilimoehin. Otavan sakara silimässä karsastaa aluksi. Vaen tottumus tuo helepotusta tuskaan.
***
AENAENEN kiire tekee immeiset hulluksi. On kai selvää, ettei selvää päätä näy näissä maisemissa. Kai se siellä missä on parempi paikka. Ota se ja tyydy siihen minkä sait. Eläkelläisen on lupa juopotella. Glögijä naamaan ja kinkkuva poskeen.Ei tuu mieleen lakkoilla eikä uhota. Kerrankin sellanen hallitus joka tajuaa kokonaisuuvven, eikä juokse välistävetäjienpillin mukaan.Vainnäintuee hyvä. Ensin leivotaa - sitten riittää jakamista.
***
KOMIJAT on ovet taivaassa. Pietari vahtaa portilla kuka on kelevollinen kuhunki loppusijotuspaekkaan. Moni pyrkii sinne paremmalle puolelle. Vaekka seon kyllä aevan turhaa. Kaekki tutut on siellä lämpimällä puolelle.
***
TUOSTA ulos siitä sisään siitä mun matkani pitää. Näen syksyllä seon hyvä seki muistaa, ettei mikkää oo itestään selevää. Kaikuvat kellot ja elämänvirralla käy kolea kuolemantuuli. Vain huuli pyöreänä katson miten mahdoton mahtuu olemattomaan.
***
PAJUPILLIT soittaa laulujaan ja särähtäen kitarasta kielet katkeaa. Lääkäri reissu. Sielläki jää kielestä kiinni. Puhelijas lekuri. Jos nuolasee jäestä raotaa niin kieli jääpi kiinni. Ei vienyt kissa kieltä . Nyt suu on lukossa ja turpa tukossa.