TALVIAIKA.
***
Talviajan raskas taakka painaa ikeenä hartijoita. Kellot liikehtii rauhattomina, eivätkä löyvvä paikkaansa. Mutta ei välitetä, eihän Villekään. Tiukka mutru ...ja etiäpäen. Tuskin muista jälkeen jäin?
***
Sanat omiksi ja välit vieraalle.Muistiluu koirille ja lihat sankoon. Kyllä se joku kyttyrät korjaa jos vikaa löytyy ja antaa armon käydä oikeudesta.
***
Pahimmillaan verukkeet lakkaa lepattamasta ja onnistunut läpikäynti vie harmaan kiven sisälle, jossa ei ulospääsyä ole. Mä orjas oon ja orjaksesi jään, jos ensinkään näkyy valoa pimeydessä.
***
Tilikirja täynnä ja eurot pyörii. Kiinni ei saa! Tilaanko taksin vain ollaanko kaksin ja Piru kolmantena pyöränä joka on vailla housuja. Laskuja nousuja. Huoku loppunut ja pilven päällä henki kulkee.
***
Televerkot heitetty joissa rimpuilee iso kala . Päivä vedetty maalle ja vasta silmät näkyy. Pietarin kalansaalis antaa leipää kansalle joka vaeltaa eksyksissä.
***
Kompassit hukassa ja onni oikein ja naiset nurin kumottuna veneet selässä ja puukko lahkeessa. koura puntarissa. Luoja armahtakoon pahantekijät jotka eivät tiedä mitä tekevät.
***
Vielä se kosto kourii ja rutto rupijaa. Ketunhäntä kainalossa kirmaa naapurin täti. Setä vei kuteet ja mirri naukuu kylmissään. Naapurissa meininki menoillaa ja balalaikat soi ja voi sitä joka väärin soittaa!-