KAHAVIJA!
***
TAASENKI n selevity uuteen päevään. Palijo on vettä virrannu, siellä missä veen kuuluu virratakki, Vae oottakaahan kun se alakaa tosissaan kessää värkätä, niin lorisee ja solisee joka puolella. Huolella pittää kattua mihinkä astuu. Se saattaa olla, että jos aevan ölöviksi heittäötyy, niin siina voe sattua monenmoestaki häekkää! Voe jopa ojjaan sortunu seistä hetkisen omilla jalollaan mutta sitte humpsahtaa allikkoon. Voe velijet, sitte sitä vasta kusessa ollaan jos eivät satu olemaan puhasvesialtaeta. Jos taas jottae veenpuhistusaltaeta niin eipä mieli mettä keitä.
***
Toesaalta miksipä kukkaa kahavia mihinkää likavetteen keittelisi? Parempi on nöyrästi tyytyvä mitä etteensä saa tae pistää hampaat naolaaan.Tietenki seon aeka vaekijjaa hampaeta naolaan asettää jos eivät ole tekosellaeset.
***
Sanovat että ny on huonotajat? Näkis vaen ne hammasrivit jokka seinällä naolassa. Eijoo silimään sattunu. Jos oesi sattunu niin okulaarihan oes förmitätön ja meikä mittääte- eiku näkemätön. Aenahan voe mielessään kuvitella vaekka minkälaesija rivistöjä? Mutta miksi hampaeta? Palijo mukavampaaki katottavvaa on. En ala semmosista kellekkää tekkeen ehotuksia mitä katella. Oma valinta kun kirpputorilla!
***
Vaen veenkulustahan se piti puhe olla. Vanaha kansa sannoo, että sitä puhe mistä puute, mutta ku ei vähejää janota niin eipä tuu esimerkiksi vesivahinkuva. Se herkästi saattaa olla näppäementuho jos alakaa sorvinääressä juopottelleen - no vaekka vettä. Viinahan on viisaeta varten joten sinne osastolle eijoo tunkua. Meitä tollojahan onki sitte joka lähtöön saattaapa olla että pukkaa tungostaki. aenaki demetijapuolella. Seon vaekijjaa suunnistaa mihinkää kun ei tiijä mihin on menossa tae mistä tulosta. Jo vaen siinä on sihti sekasi ja seki kotona vae onko unohtunu sinne mistä on tulossa. Piruko sen muistaa`?