OSA.10.
  - Älä sinä jo muuta sano. Martalahhii on vinttihi täönnä niitä muovikippoja. Kirpparillennii se on niitä kuskannu. Semmosijahi joeta ei oo ikinä käötetty. Siinä hommassa se on maenos menny sopivaan rakoseen.
  - Minähi oon Salmelta kysyny, että eikö nuo rahat oesi parempi panna vaekka poekijen tilille pankkiin. Vuan eipä se laehan koeran haokku taevaesiin kuulu.
  - Se onnii kyllä totta. Kun ne on kamalan kalliitahi. Hinnattii ovat kuin Alakossa. Tinkaos ei aota. Vaen tolokut kahavit se vävypoeka keitti. Unet häepy heti kaekkoon.
  - Suapha nähä pitkäänkö siellä naesväki viihtyy. No tulevat kun tulevat. Onkohan siellä töllöttimessä mittee?
  - Eipähän tuolla. Sammoo uusintaa kun muinahi kesinä. Poerottii ja vanahoja Salakkareita.
  - Sittepä tässä suattoo tutkija päevän lehtijäkkii. Lieneekö mualimalla mittää ihimeitä?
  - Eipähän tuolla ku pari rattijuoppua ja huumehörhyä ajanna ihtesä hengiltä. Vuan siitä Jyrkistä. Siinä on aeneet teheny tehtäväsä. Vaekkon pieni mies niin suuri sillä kurkku on kun talo tavaroeneen solahti muutamassa vuuessa.
  - Ei kae siinä ou mittoo eikä miäree. Kun livahtoo sille linijalle, niin palluuta ei ou. Kävisikköhän tuota kokkeilemassa töehin uamusella. On suurija huapoja ei niitä sua yksin liikuteltuu.
 - Jyrkissäpä tuo apu lohkijjaa!
 - Eipähän tässä täösrahkeista ou nähtävissä. Mykylässähän niitä oesi kolomehhii velijestä. Vuan suattoot olla niin laeskoja vekkullii nehhii, etteipä niilläkkää vaeva parane.
 - Sehän olj Mykylän Saoli riehunna humalassa kirkolla viimme lauantaena verissäpäen. Olj kae sattunna nohevampi vastustaja. Ne Mykylän pojat onnii semmossii tulukuttajjii. Niimpahän se olj isäsähhii. Puukkoonhan sehhi kuol muuvan vuos sitte.
 - Joo ei oo työhön ohojoojoo pojilla. Vetelehtiit työttömyysrahan turvin. Eivät lähtiskää oekijoehin töehin. Kaesahhii lentee pitkin kyllii niihen kippojesa kanssa. Suattoohan se olla tuottavata hommoo.
  - Kissanpaskoo! Mahtaa mennä niille jotka sitä hommoo pyörittee. Huijjoovat vaen yksinkertassii immeisii. Sossuluukulla se Kaesahhii käö rahhoo. Sieltäpä se helepolla tulloo. Eipä tarvihe ruatoosa riäkätä.
(jat.)