KALSIJAA..
***
tuumi Trumppi, iltakusella käyvessään. Pili oli kylymässä kutistunu niin että ei kohomesin sormin saanu ulos. Kuset meni housuun ja lämmitti Trumpinn säärtä.Johtopäätös: Ny saastettta kehiin ja hiiltä kattilaan. Otsoniaukot tukkoon ettei lämpö karkaa. Päästöt tappiin niin eiköhan lämpene?
*****
Rinteessä rehottaa runsas luppausten oras. Rahoja liikutellaan taskusta toeseen.Köyhä on   kivunnu elintason portaeta ylös ja alas on jääny resuvaatteet ja roskaruuvat maeskutellen köyhä haaukkaa mitä luvattu on.ja huomaa pureksivansa pajunköyttä. Seonkovin kitkerää ja koyhä huomaa taas tulleensa huijatuksi.
***
ON riemuliiteristä etittävä naamaan virnettä ja Hörötyskopista kivoja visijoeta. Hyvin se aeka mennee. Lisäksi melekeen kaekki on uutta ja ihimeellistä, kun aeka on syöny muistiluuta, niin että oma nimiki on joskus kattelussa.Tyhjyyttä kaikuu aarrekammiot ja köyhä huomaa seisovasa veitsenträllä.Kahareisinputuaminen tietää kaksinkertaistuvaa köyhienlaumaa.
***
LYHYTTAVARAA kaupataan pitkämielisille.. Yksituumaisia ei varastossa. Kolmituumasta kyllä löytyy. Seuraamukset tievostettu ja jokohan jalakapuu on valmiina. Häpeäpenkkiin istuu rienaajat ja väärät valtijaat. Yksilöt syövät lauman saaliin. Ottaa kaaliin ja sapettaa, kun eilinen ei voi olla tänään. Eilen hyväpäivä, nyt sukat pyörii jalossa ja aivo seisoo...‎
***
MUMMO lumessa etsii helpointa paikkaa. Käsijä palelee ja varpaat jäässä, mutta päässä on hempeät ajatukset. Ylämummo valvoo eikä saata kiusauksee, Tyyvy siihen minkä sait. Heitä Mummo ne talaviduunit, nyt on kesä.