- Kyllä jukoliste teotta semmoisia neropäitä, ettei oikein tiedä mitä teille tekisin.
  - Minä vakuutan, että Jaska puhuu totuuden sanoja, nyökkäili  Paavo kiinnittäessään housujaan. - Mitään riettautta ei ole.
  - Ei uppoa tuo selitys minuun, ilmoitti Elli kylmästi ja jatkoi: - Hoitoloitsuja... Enhän minä noin halpaan mene. Ei sitä loitsuilla seisomaan saada, eikä liioin veltostumaan. Koittakaapas nyt sanoa asian oikealaita, tahi minä lähden Kertun juttusille tästä.
  Miehet katsoivat neuvottomina toisiaan. Molemmat tiesivät sanomattakin, ettei totuudenhetki toisi mitään hyvää tullessaan, vaan nyt heidän oli keksittävä, mitä pikimmin uskottava selitys. Lievä paniikki kouristeli kumpaisenkin vatsanpohjassa, ja aivot löivät tyhjää hetkellä kun niiden olisi pitänyt tuottaa Elliin menevä selitys.
  - Kaipa minun lie sittenkin puhuttava asiat halki, poikki ja  pinoon. Eihän tässä muukaan auta... Aloitti Jaska pitkältä tuntuneen tauon jälkeen. Paavo katsoi jo Jaskaan säikähtäneenä; nytkö mies  paljastaisi hänen erehdyksensä.
  - Akka pirulauta, minä koetan asiaa selventää ja sinä siinä keskeytät koko ajan. Meillä tämän Paavon kanssa oisi menossa jonkunlainen lääketieteellinen  tutkimus, raotti Jaska salaisuuden verhoa.
  - Mitä sinä päkätät?!
  - Oikeinpa on jo lääkkeen vaikutusta sovellettu käytäntöön. Me katsottiin tuossa Paavon kanssa yhdessä, näkyykö jo tulosta tulleen... Lääke hyödyttää  loppu viimeksi teitä naisia, joten otahan Elli sinäkin kiitollisempi asenne äläkä elämöi siinä, ohjelmoi  Jaska parempaa ymmärrystä Ellin epäuskoiseen mieleen.
  Elli oli ymmällä. Oliko miehillä  sittenkin tarjota  jokin järjellinen vastaus omituiseen touhuiluunsa.
  - Katohan Elli, harva meistä on rautaa, kun niin moni taipua saa. Nyt kun Paavolla on alkanut etuveitikka oikkuilemaan. Eikä  Kerttu, verevä naisimmeinen, kauaakaan rupea katselemaan  huonoa peliä. Korrenvahviketta on tässä miehissä kokeiltu. Sen tuloksia odotellaan... Muijain nähden eipä  aleta laboratoriokokeita paljastamaan. Ensin tutkitaan, onko jo aineet vahvistanut tarpeeksi.
  Elli katseli vuorotellen kumpaakin miestä. 
  Jaskasta tuntui, että nyt oli aika iskeä jo viimeinen niitti.
(jat.)