... on Helmet! äkkirikastuminen ei mahdollista. Köyhyys painaa hartioita ja synti lisäksi synkäksi tekee.. Kuormajuhtan osa on kamala. Mikä katkaisee aasin selän. Se viimmenen korsi, johon hukkuva tarttuu ja karttuu uusia haasteita, joista se pienin ei ole suurin. Mutta mitäs näistä. ..haasteista. Arpa on heitetty ja Onni suosii rohkeaa.
***
SIMPUKAN syönnissä haastetta. Ei vedä nielu, Yrjö kylässä oleilee. Ei lähde kuin kulumalla ja sitten se vuotaa. On onni haastaa Onni voimanmitteloon. Rauha piilottelee Toivosta joten Toivosta ei saa vastuuseen.
***
TOKIHAN Toivo elää, mutta rauhattomana etsii Rauhaansa, joka toivottomana harhailee ikuisenrauhan aukijolla. Eväät ovat lopussa ja sinisissä silmissäään heijastelee eilinen päivä. Tosin kaapin takana on nainen, sitä ei Rauha tiedä. Mitä siitä sitten seuraa? Se jää ehkä nähtäväksi.
***
SUURET asijat on putkessa, mutta jos jotain on putkessa,se on tukos, jos sei ole paljasta vettä . Nakuvesi virtaa putkessa somasti, mutta jätös joka on kankeaa tukkii putken. Silloin ei voida puhua putkeenmenosta, se ei tuota tulosta. Ei tipu ei lirise. Kysymys on putkessaolosta.
***
SELLAISESSA tapauksessa putkeenmeno on luojassa. Riippuu putkesta. Paksu ei mahdu sisään. Tulee tukos ja ukolla kamala hätä, joka lukee lakia, mutta ei saa selvää. Präntti on pientä kapulakieltä ja siitä johtuu, miten lakia luetaan.
***
KAPULOITA rattaisiin teemalla saamme uutta sykettä syksyiseen kurjuuteen. Tietenkin tuetaan heikkoja ja sorrettuja. Orjuus on pois ja vapaudentuulet puhaltaa. Niitä tuulia kuunnellen. Nurkissa volisee ja tutkimattomat on tuulen tiet, se vie tutkijan mukanaan. Tuulessa kuulen ystävänlaulun.. -Tuulella ei ole ystävää...