Kissan pöyvvälle, vaen hetihän se pukkaa tenkkapoota kun ei tiilä mitä tuolle ruojalle voesi tehä. Moni politiikkohan tahtoo pittaa kissan piilossa, lakasee sen maton alle. Semmostaki oon kuullu, että kissaa pijetään kaapissa - vae olikohan se homo? Saakutti kun tämä Satunnaesen Tutkijan arpeetti on niin hektistä, että mennee puurot ja vellit sekasi, vaekka tuppipottuja meinaa keitellä.
***
Hitsi kumminki! Taas se vetäsi sivuraeteelle tae vesiperän niin kun se tarkemmin voesi ilimasta. Tämä ny ei tarkota että mikkää oesi ilimasta. Joku ne lounaat  maksaa. Sika tae naota - verellään! Hehheh jopa se ny välähyvää sinne ja tanne vaekka kissa pötköttää pöyvällä oottaen että saesin tutkia MITÄ SE ON SYÖNYT! Iteasijassa mua ei kiinnosta pätkänvertaa kissan ruokalista - paremminkin oma, nutta ei oo vielä löunasaika.
***
Tutkiva Tosentti kuitenki on velevoetettu tekemään mikä tehä täötyy. Turha jarrutus katottassiin polliittiseksi vehkeilyksi ja tutkimuksentekijä leimattaisiin populistiksi. Siitä ei oo tietuva mihin leima lyyvään? Varmaan ottaan?
***
 Kissan tarkempi havannoenti palijastaa karmijan asijan. Jossaki on mokailtu pahan kerran. Tutkimuskohe onki iso kissa eli ILVES! Jumankaota kumminki. Tästä pittääki pittää näppisä erossa, sillä ilves on rauhotettu elukka. Ja kieltämättä pötköttää ihan rauhassa, eikä anna häeritä tutkijan raohaa. Vaen mitä ihimettä ny keksin? Minä tässä ja hevonen Kestilän puomissa. Tillaanko taksin?
***
Tutkimus on siirrettävä toeseen ajankohtaan, sillä iliveksen mahhaa ei mennäkkää ronkkimaan kuin halutaan. Ja paskat, ei oo halujakkaa. Peleko persiissä tässä ihimettelen millon peto potaltaa meikäläesen kurkkuun. Väärinhän siinä käö se on kirkossa jo kuulutettu. Tosin kirkko oli tyhyjä ja pappi paetasillaa. Lukkarista ei havvaentuva.Varmaan ryypyllä.
***
Mahottomasti kumminki on pitäny tsempata, että pappiki saa palakkasa. Vaen tämähän ei taas maata mullista. Suuremmat riemut on paras pistää pussiin ja pussin suu kiinni . Pussi pakkaseen ja riemuva riittää joka lähtöön jos muistaa ottaa!
***
Muistihan se saattaa tehä tepposta. Väistin muurin kun muistin väärin, muuten olisi asija menny päin seinää ja se ei oo hyväksi julukisivulle. Mustat silimät aiheuttaa turhija kyselyitä ja sitähän ei  mielellään kattele. Kukapa se muulla kun silimillä? Varsinki jos ottaa silimän kätteen niin näkkee näkymättömänki!. Asijoijen näin ollen lienee helpoin ratkaisu jättää kissa kiehumaan omassa liemessään ja sitten tehä tarvittavat analyysit jos tarvetta ilimenee.
***
Tippa silimässä on taas tänä pänä! Pilivet ylettyy melekeen maahan. Eilen tuulla huiteli meleko navakasti,    Tosin vieläkin on meleko rauhaton.. Pakkasen puolella meinaa mittari asustaa.-0.8 on tarkka. Lunta ei kuitenkaan ole vielä näinnä tienoin näkyny ku nimeksi. Ei kyllä oo kaipuutakaan. Mutta pitemmittä jorinoitta vatuloijaan taas huomenna jos ei kissa karkaa!