Otin aena vuan lissee. Pohojathan siinä kattilassa palijastu, vuan oljhan se mahakii täännä. Maetokannunnii ryystin vielä kuivilleen.
Siinä syyessäni isäntä olj kavonnu johonnii sisähuonneisiin. Emäntä sitä vastoen pyörähtelj ja laettelj lattialle jottae patjantapassii. Oljhan siinä vielä tyyny ja peitehhii. Sittä tuo sammutti tuvasta kattolampun ja sannoo minulle, kummoo kiiltoo silimissään.
-Mie tässä lähennii ommoo pahanoo kahtommaan. Reissumies napsaottoo sen lampun sittä sammuksiin , kun on tarpeekseen syönnä. Minä uamussella vielä keitällän uamukahvet, nii piäsöö muutaman tolopan välin etteenpäen.
Syoskentelin siinä iliman aekojani pöyvän tyhyjiin. Par rieskoo mänj siinä ruuvan piälle. Voeta kun pistälti lähtemmään asti palaselle, niin oljhan se suun mielusta evästä.
Vuan kaekkinnaenen naatinto loppuu aekannaan ja niinhä se minnäe ruahin lopettoo kun evväät pöyvälta hupenj!
Napsaotin keittijöstä sähkövalon sammuksiin ja alloen huakurroija pimmeyven läp makkuu paekkoo kohen.Löysäelin vuatteet piältäen , en kehannu sentään piällyvuatteineen männä peiton alle. Ja kun tarkemmin ajattelin niin sivällin vielä Röllykkämäjestä suamani kerrastonnii poes puristamasta. Hyvillä mielin kaevaon täkin alle. Siinä pimijässä tulj kaekenlaesta mielenpiäelle kun ajattelin mennyttähi päevee. Kuinka erillaesii immeisiä näkköö, kuitennii tiukan paekan tullen se pohojimmaenen ahaneos putkahtoo essiin. Reissumies kuitennii olj semmosesta paenolastista vappaa. Otti mitä annettiin ja sillä siisti.