...vaen mittää ei oo aekaan saatu. Herrää tietennii kysymys miksi pitäsi jottae saaha aekaan? Tuskin se tarkotus on mittää saaha aekaan, mieluummin päenvaston. Mitä vähempi jäläkijä sen parempi. Vae onko sittekää?

Mistäpä ja kukapa nämä tiennee. Luontokappalehan se on immeinennii. Ommaa tollouttaan se on alakanu kouhottaa muka luomakunnan kruununa. Ja paskan marijat. Paremminnii pelin pillaaja.

No tähän on kuitennii tultu ja seoraokset on sen mukaset. Suoranaenen orijuus hyvinvoennin takija. Onko se sitte hyvinvoentija, Riippuu mistä se roekkuu. Mitä kukin arvostaa ja kohallaan totteottaa.

Kuitennii ns, toisinajattelija ratsastaa sen hyvinvoentiorijan hartijoella. Ei se ite hanki luonnosta elantuvvaan. Ei se tule omillaan toemeen. Ehei! Turpa vaahossa vaen huutaa ihimisen tuottamaa haettaa luonnolle ja toesesta suupielestä yhteiskunnan palavelujen heikkoutta. Siinä jos missä se on vinksahtanu katanto vituralleen.

Jos kerran haluvaa nouvvattaa sitä ihimisen peruselämää. Siitä vaen kuteet veke ja korpeen karhunjahtiin palijaen käsin. Karhun nahasta tullee lämmin turkki talaveksi.Karhu vaen pittää ensin kaataa ja voe voe kun siihen sattuu karhua! Kyyneltä siinä piipertäjä puristaa  No anetaampa olla. Moe! -O-2.7.2014