KATTELUSSA...
...ovat aarteet ja jalokivet, äkkirikastuminen ei mahdollista. Köyhyys painaa hartioita ja synti lisäksi synkäksi tekee.. Onnenaorinko on piliven takana eikä valoa näy pimeässä. Kuormajuhtan osa on kamala. Mikä katkaisee aasin selän. Se viimmenen korsi, johon hukkuva tarttuu ja karttuu uusia haasteita, joista se pienin ei ole suurin. Mutta mitäs näistä. ..haasteista. Arpa on heitetty ja Onni suosii rohkeaa.
***
TOKIHAN Toivo elää, mutta rauhattomana etsii Rauhaansa, joka toivottomana harhailee ikuisenrauhan aukijolla. Eväät ovat lopussa ja sinisissä silmissäään heijastelee eilinen päivä. Tosin kaapin takana on nainen, sitä ei Rauha tiedä. Mitä siitä sitten seuraa? Se jää ehkä nähtäväksi. Onneksi sokea kana löytää jyvän.  Päivä on pelastettu, eikä kaipuulle loppua näy. Mutta katso! Vielä puhaltaa lauhkeat tuulet ja sopu sijaa antaa, eikä se ole vähäinen!
***
SUURET asijat on putkessa, mutta jos jotain on putkessa,se on tukos, jos sei ole paljasta vettä . Nakuvesi virtaa putkessa somasti, mutta SOTE-sotku joka on kankeaa tukkii putken. Silloin ei voida puhua putkeenmenosta, se ei tuota tulosta. Ei tipu ei lirise. Kysymys on putkessaolosta. Tarttiis äkistää!
***
SELLAISESSA tapauksessa putkeenmeno on luojassa. Riippuu putkesta. Paksu ei mahdu sisään. Tulee tukos ja ukolla kamala hätä, joka lukee lakia, mutta ei saa selvää. Präntti on pientä kapulakieltä ja siitä johtuu, miten lakia luetaan.
***
KAPULOITA rattaisiin nakkelemalla saamme uutta sykettä syksyiseen kurjuuteen. Tietenkin tuetaan heikkoja ja sorrettuja. Orjuus on pois ja vapaudentuulet puhaltaa. Niitä tuulia kuunnellen. Nurkissa volisee ja tutkimattomat on tuulen tiet, se vie tutkijan mukanaan. Hätä paenaa tutkijan perää. Helpotuksen huokaus kirpoaa huulilta, paineen lauetessa! Tuulessa kuulen ystävänlaulun.. -Tuulella ei ole ystävää...