PÄSSI
***
Sajettaki pukkaa taas maisemaan, Pitemmäksi aekaa luppaa töllön sateentekijät. Eilen oli jo melko kostiaaa. . Tosin myrsky jossaenpäen teheny rummaa jäläkiä. . Joka heinähommija tekee saa harmaata taas muutaman karvan jos oli kuivaa luokoa levillään.
***
No, eipä sitä nykysin enää juur heinää tehhä. Ei ainakaan seivästetä. Se olikin helteisenä päivänä kovaa duunia. Mutta eipä tiennyt paremmasta niin ei sitä kaivannutkaan. Lukematon määrä niitä seiväsukkoja tuli aikanaan värvättyä. Aika aikaa kutakin.... Pässin viisautta tuohon vähän sitteerasin.
***
Nythän niillä on pelit ja vehkeet. Tilat alkaa olla suuria ja pitkälle koneellistettuja. Pitää olla monitaitoinen mies joka matkassa pysyy. Tarvitaan rahaa (velkaa) ja terveyttä, että homma pyörii. Sillä työmäärällä jollakin muulla alalla olisi äkkiä miljonääri. Toki hommalla on puolesa vappaus päättää mitä tänään tekisi!
***
Tosiaan mökkiromantiikka on muuttunut kesämökkiromantiikaksi. Ennen joka mökissä oli muutama kanttura ainakin oman perheiden tarpeisiin. Kaupasta ei ostettu kuin sokeri ja suola ja Kahvi tietty.
***
Joo, se oli sitä aikaa. Ihmettelen että joku kaipaa niitä pirunaikoja takaisin. Nälkää kurjuutta ja raatamista. Kovat oli ajat mutta kova sillon oli pojat, nyt homman hoitaa koneet ja ropotit. Hyvä niin, jospa sapuskaa on vastakin nokan alle. Tämmöstä pässinpökkimää tänäaamuna. Joskus vähäarkielämää. Tavallisesti mylly tuottaa puuta ja heinää - jopa peöellää höttöä.