...seon meleko vaekijaa hiihtää. Ottaa henkeen ja ahistaa rintaa. Sitä toevoo mielessään että oesippa jo huipulla. Vaen ei sekkää mikkäää aotuus oo. Huipulla tuulee ja vilu tullee puseroon tuuli mistä tuuli.Tuulesuojaan ei pääse mihinkää, siinä sitä pittää kylymissään väköttää ja toevua lempijämpijä tuulija.
***
Mutta kuten tunnettua. Aena ei voe käyvä niin - ku haaveillaan...Voe käyvvä vieläki paremmin , siis ylittää huimimmatki haaveet, tai sitten tippuva aevan pohojasakaksi.
Vaen huipulta sitä voe ottaa vaohtija. Huipulta pääsee vaen alaspäen.Ei se varmaan suurta pomuvakkaa naorata jos saa kenkää, varsinki jos kenkä on naesen jallaassa.Vae mihin varret loppuu niin terä alkaa. Varsin usein on terä terävä, jos ei ole kesäterässä. Mutta tylsä on veitti tyhymän miehen ja tollolla ei joo  veittijä laenkaa. Iliman veittijä ei voe vuolla lastuja ja iliman lastuja on nuotijota vaekijaa sytyttää.
***
Hyrskäötettäämpä ajattelukonneito käöntiin ja keskityttään ajattelemaan kuinka kohtuuttommaan tilanteeseen joutuu puukoton mies ja miksi ei naenenki, jossae tunturissa tae erämaassa. Eipä saa rakovalakijaa syttymään palijaen käsin.Puhumattakkaa palijaen jaloin. Iliman suojaa voi käyvvä noutajat. Partijo tae joku erakko noutaa sinut lämpimään.Antaa lämmintä vellijä ja elämä voittaa. Kiitollisena kattelet hyväntekijää ja syvämmesi pakahtuu onnesta.
***
Kuten tässä oon koettanu vikkuutella, että asseetonki mies pärijää ärijänteessä, jos on tuurija matkassa. Tässä nyt ei meinata pulituurija tae muita päehyttävijä. Se se saattaaki olla paskempi juttu. Mutta tämmöstä vaehtoehtua ei tarvitte ottaa huomijoon. Eläköön se ommaa elämääsä- Ainova merkittävä seurattava on se tie jota tallustelet - sen erakon perässä - palijaen varpaen. Mutta kun taas aamu saa ja yönkauhut on haihtunut huomaat onnensiiven suhisseen oekijalla hetkellä, sillä korijasti ois palijaat varpaat jäätyneet talavisella tulettomalla rakovalakijalla.
***
Kuten tyyvytyksellä voijaan tojeta, ei parane vaepuva epätoevoon toevottomillakaa hetkillä. Sillä aina on jossaen joku joka sinustakin huolta kantaa- Näin ollen voijaa luottavin mielin kattuva mitä on nurkan takana tae puun! Tunturissa eioo nurkkija ja vaevaeskoevun taakse eijoo kätketty mittää. Aenaki voe tehä semmosen päätelmän huomatessaan olevansa tunturissa yksin. Vaen hullun turistin teltan huippu pistää silimään ja seon kerralla näkö menny, varsinki uluko-.
***
Mutta ei olla moksiskaa.Riemulla ei oo rajoja ei mittää rajoja. Siitä vaen höriseen itekseen. Tosin se voi herättää kummastusta kansassa ja ennen kuin huomaatkaan olet pyörijässä kopissa - pakkopaijassa! Vae sekkää ei sivu leivästä vie!