VASTAMÄKKEEN
meinaa kelekka väkisin ajjautua. Vitsi on vähissä ja huumori hakusalla, mutta ei aota kun lähtijä ramuilemmaan tunturin kuvetta ylöspäen. Seon siinä toevossa se kipinä, että kun pääsee mäjen päälle, niin kovinpa on mukavata höllötellä riikyytillä alaspäen. Vinkka saattaa nostaa veenkierteet silimiin, vaen antaa mennä kun on alamäki ja sillee! Sitte kun sitä pääsee tasaselle on taas mietinnän paekka.
***
Eihän se oo olleskana paha jos on matkalla mäkijä ja nyppylää. Eipä sitä kerkijä kyllästyvä kunvähintäänki mielikuvituksissaan tekkee huimija sankaritekoja ja on olevinnaan kovaki kaveri. Tosielämähän onki semmosta mutu, muka, tuntumaa.Taputtaa pittää kun toesetki taputtaa. Tekonaoru naamassa ollaan ilosia, kunnes on vejetty pää niintäöteen ettei tajuva itekkää mittää. Aaamulla sitte saa kaverilta kuulla että haoskaa oli.-
***
Tämäpä ny kummija kiemuroeta heittelee. Haetanneeko? Seon mukavata joskus pistää eholle ja ela se mittää - joku saattaa nielasta syötin . Syötin takana on aina koukku tai joku ansa. Kiikissä oot jos et omista teknistä älykkyyttä ja innovaatijota. Jos taas olet - Ihmemies/nainen - niin ei hätää. Ärijänteessä ei semmosta monttuva ookkaa josta et ylös pääse ja kaikki pelekän järkeilyn voimalla.
***
Sanomattakin on selevää, että on kutakuinki selevää, ettei yöllä päivä paista, mutta kuu saattaa kumottaa päivälläki, millon kokonaesena ja millon kynsillään kiuvvottaa- Mutta onhan vanha tottuus että kuu kiulusta kitaraan ja pääskynen ei sano päivääkään. Visertellee vaen niitä salasanomijjaan joesta ei pakkanenkaa ota selevää. Se on tilanne toenen jos sattuu olemaan kielenkääntäjä jolla on hyvinkin hyvät mahollisuuvet päästä kirijanpitäjäksi. Se tosin vaatii hyvvää peruskuntuva. Ei saa kirijaa käsistään katottaa. Se tietää työttömyyttä tai sitten johtaa palkan laskijan vakanssille. Siitähän ei kukaan tykkää jos joku ammatikseen yrittää laskea palkkatasoa. Vaekijassa asemassa on hän, eikä tiijä kuinka olla, miten eleä. Turhautuneena toimeensa voi tyyppi hakeutua nosturinkuljettajaksi. Siinä voi helposti nostaa elintasoa - myös veroja ja maksuja. Jopa riittää entiselle laskijalle nostohommija.
***
On vaekijaa näen maalaesena ja novviisina ennustaa tulevaa vuotta, mutta menevästä aena jotaki muistaa, vaekkei oo niinhäävejä muisteltavia.Vae onko se niin välijä kun jättää välliin kaeken menneen ja tsiikailee tulevaa, joka hetken käytettynä on mennyttä, poes pyyhkästy vaekkei paperija käytäkkää. Hyvin voi pyyhkiä muutenkin, tai sitten takeltellee. Se on raskasta jos on lyijyä jalossa ja petonija persiissä Vaen siinä ei maallinen apu aota kun kohtalon kova koura rutistaa.
***
Pitemmittä porinoitta voijaan tulla loppu tulemaan , että untuva on kevyttä eikä höyhenkää paina juur mittää. Kuitekin voimme tojeta että ilimoja pittää. -7.2 on ulukona lukemat. Tosin lukema ihan tuossa vieressä mutta jollaki keinolla se lukema vaan muuttuu, vaikka ulkona vain pieni anturi joka tievottaa keskukseen iliman johtoja. On se tuo nykytekniikka vaen´niin ovelata että siinon sitä älliä pitäny olla aemo annos.