LÄEKKYY.
***
TAOTI suuri surkija jo särki maaliman. Henkenhäjässä ja pakokaohun vallassa inehmot ryntää sinnetänne vilikuillen taaksesa nähäkseen mitä pakenee, hoksaamatta että se poru on jo omissa kitusissa. Hemmo pakenee kesämökille ja tuo urpaanit terveiset kesäpaekan alakuasukkaien nuuskittavaksi ja se on menova monelle
***
SANOTAAN sitte : - Näen kävi. Olisi voinu käyvvä paremminki. Samoten huonommini, mutta ken tästä käy saa kaiken toivon heittää ja peittää koronan jälet. Totuus ei pala tulessakaan ja jättää jäläkeen semmoset orkamat, ettei jää mittää arvailun varraan. Ken hoksaa hyövyntää tulevan tilanteen ja rahhaa liikkkuu ja käö pyyvykseen. Mihinkähän se rikas tarttee lissää rahhaa?
***
No tietenkin siinon oma viehätys kun kattelee pankkitilin suurentuvia summija ja saa viettää unettomija ettei rosvot ja ruoste pääse kovin pahoin mellastaan. ja kun on rahnaa niin on helpoa laittaa haisemaan - Tosin köyhäkin voi jos irtovaa kolikko hernekeittoon. Se haiseminen onkii luomua.
***
VAEN tyyvy siihen minkä saat. Jos hyvin saet niin hyvä on, jos vähä saet se ei oon tuomijo. Yritä uuvestaan paremmin paperein. Jos ne jostakin saat. Jos saat niin hyvä on ja jos et - väärennä! korona -mikä vaen on päivänmuoti. Että toemeen vaen.
***
VIHANNEKSET raakoja. Tappaneet monta ihmistä. Lämmitys jumissa ja pakkanen kovettaa pehemijät paekat. Keitä poeka pottuja niin että saahaan vaohtija masinaa. Missä korona ? Aetan alla...Missä aetta? sanoppa se Näen ollen pysy kotona ja pese käpälojä ja pelekää pahinta ja sitä aettaa.