ELIN TASO.
***
Näehin elintasonpäeviin on päästy ennenkaekkija ideamiesten pääntuotteilla. Ideat ja sen toteuttajat tarjoaa työtä ja työ hyvinvointia. Ilman työtä ei tule kellekkään mitään. Kaekille taevaanrannanmaalareille järijestyy ilimaset ettuuvet. Vaen kuitennii rutinaa riittää.
***
No voehan saateri!. Ny on männynnä monella se viimmenennii tojellisuuventaju. Kaekki eijoo huomanna missä mualimassa myö nyt elettään. Luulevat -Eetenissä vissiin! Onpa se itestään selevää että jokkaesen on tultava toemmeen ihtesä kanssa, jopa mennähii toemesta poekkee. Kettää vittumaesta ämmää ei tarvii ymmärtee, vielä vähemmän sietää. Jos semmonen sattuu olemaan jollaki, niin niijen häätämisseen ei Täöstuho aota - pittää olla ketunmyrkkyvä. Tämä oli kevennys!
*****
Kaekkija siltä piähän päläkähtee. Skitsoilu varmaan johtuu ajan-kohasta. Vae lyöneekö läpi? Vaan jatketaan.- Syvämmen sivistystä. Olin eilen virtuvaalissa pyhäköulussa, pappi onnistu tuikkammaan sivistystä tuonne hanurrii? Ny lurittaa niin lempijästi. Poessa on rietas rokki ja muu mekastus. Suvivirttä pukkaa helepolla. Hyvä näen.
***
Se kansa soettellee hanurria ja rutke kuulluu. Seon turpa suuruksessa heleppo heittee herijjaa ja nostella sallaa osinkoja ja männä viikonvaehteeksi mökille ryyppeemmää. Suatanna sitte arvostella olevija oloja: On nälkä aina vieraanamme..... Voehan saateri.!!
***
Soettasikko välliin vaekka Säkkijärvee ja hullunhumppoo, tullee pikkusen vaehtelluu tähännii kärsimmykseen. Ei kehtaa itkuvirttä virittää tullee tippaa silimään. Itekukin pohtikoon tykönään-
Onko moni omasta mielestään missä suhteessa parantanna köyhijen oloja? Palijoko antanna kurijalle saeraalle hellyyttä ja supstraalija. Onko käönnä lohuttamassa vanahuksia.?
***
Tojellisuus on tässäki taruva ihmeelisempää. Harva se taetaa tojellisuuvessa uhurata aekaasa toeselle, aenakaa iliman rahhaa. Ohan se komijaa leuhkasta, että on sitä syvämmensivistystä ja empatiijaa muille jakkaa. No, tätähän seon!
***
YÖT vaaralliset. Pimeys syvyyden päällä ja jäällä henki katkolla. En minä tiijä kantaako jää? Tuskin, koska jallaat lipsuu. Vetää ovista, sydämessä kaipuu. Kaipuu johonkin ? Ovenpielissä asuu kuolema. Seinät kaatuu ja heinät heiluu, mutta yksi on ja pysyy. Elämisen hirvijä tuska.
***
ELÄMÄNTUSKA riipoo syvältä. Toisinaan sekin tuntuu hyvältä. Edessä päin on tuntematon suuruus. Ja takana tyhjyys. Suuret puut kaatuu myrskyn tiellä, vaikeaa on niellä muiden jämiä. Sillä mielellä voi onkia suuria ahvenija joes muut perkkaa. Suomu tiukassa ahvenanselässä ja evät ennustaa poutaa. Hyvin joutaa katteleen kun ei pijä kiirettä!
**
On lykättävä höpinäluukku tukkeeseen ja parempi on suunata näköelin kohti taevaanrantaa. Ottaa sieltä kiintopisteen ja vajeltaa sitä kohti ei eksy suunnasta.