...päen persettä. Hukassa on Helmet! äkkirikastuminen ei mahdollista. Köyhyys painaa hartioita ja synti lisäksi. Kuormajuhtan osa on kamala. Mikä katkaisee aasin selän. Se viimmenen korsi, johon hukkuva tarttuu ja kartuu uusia haasteita, joista se pienin ei ole suurin. Mutta mitäs näistä. ..haasteista. Arpa on heitetty ja Onni suosii rohkeaa...

Simpukan syönnissä haastetta. Ei vedä nielu, Yrjö kylässä ja haastaa Onnin voimanmitteloon. Rauha piiloilee ja Toivosta ei ole vastusta. Toki Toivo elää, mutta rauhattomana etsii Rauhaansa, joka toivottomana harhailee ikuisenrauhan aukijolla. Eväät lopussa ja heijastelee silmissä eilinen päivä.

Putkeenmeno on luojassa. Riippuu putkesta. Paksu ei mahdu sisään. Tulee tukos ja ukos kamala hätä, joka lukee lakia, mutta ei saa selvää. Prätti pientä kapulakieltä ja siitä johtuu, miten lakia luetaan. Tietenkin tuetaan heikkoja ja sorrettuja. Orjuus on pois ja vapaudentuulet puhaltaa.

Kukin kukittaa kaverinsa kukin. Ruusut hopeamaljassa kuihtuu, mutta Rauha on yhä toivoton. Etsintäkuulutus ei tavoita Toivoa, joten Toivokin on yhä onneton, mutta myös rauhaton. Ei hän löydä sijaa majatalossa. Hotelliin yritti, mutta oli pohjia. Toivon kantomatka oli tiskiltä ulos ja tulos ratkaisematon. Voiko Toivo olla toivoton? Rauhaton kyllä! Ja rahaton.
‎29.‎6.‎2013