tiistai, 31. joulukuu 2013

MALAKIJAS

Kah, päevee lähin sanomaan. Minnoon Mulukuvan Malakijas Mulukualta. Meleko tolokku poeka. Vaekkei oo palijo tuota pittuutta, niin levveöttä on tarpeeksi. Yksikseni asuskelen pikkumökissä ja työttömyyskorvaos antaa senverran tuluva, ettei koerat kintulle kuseksi.

Koulutusta vastaavaa työtähän ei meikäläeselle löyvvy, kun tuo koulutus on jäänyt aeka ohuveksi. Sehän koulutus pittää olla jo joutenolloonki. Onneksi se taeto mulla on meko vankka.  Ja reenijä harrastanki vaakaasennossa meleko ahkerasti.

Kulukuneuvvona mulla on tietennii pappa-mopo . Pensaa mennee jonnii verran kun käön hakemassa sapuskata  tuolta kyliltä. Niin ja kalijaa. Sen kulutus on melekonen. Koppa menne parriin päevään, tae paremminkihan  ne nykyvään on kontteja. Tolökki on mukava kampe. Aokasu onnistuu huonohampaesellekki.

Naesijako! Niitä meikäläenen ei siejä silimiisä. Oeshan sitä muorinraatuva pakkaomassa  helepoelle päeville. Vaen ne Malakijaksen päevät voesikkii muuttuva vaekeiksi. Onneksi on vastustuskyky vielä riittänyt.

Kylillä muka puhuvat, että Malakijaksella on rahoja. Sen takkiihan ne muorit tuppao tuttavaksi. Vuan ei nappaa.Teille voen sanuva että rahhaa on! Lisäksi vahavassa markka kannassa. Se kun minulla tuo polliittinen näkemys nykkii vankasti persun suuntaa. Se kun Soeni saa vallan seon Malakijas kova sana maamme saattamiseksi kukostukseen. Eorovouhottajat pannaan miettiin tekosijjaan.

Vaen ny pittää lähtijä paskalle, tuntuu alakerta luppaavasti huokuvan. Ei kae se niin nuukaa tösin oo vaekka päästää välliin muutaman vappaan törräöksen. Mitä tuo haetanee . Palijo tässoes asijata vaen häätyy tällä kertaa lopettaa kun tuli enempi ku oli tilattu.

Kommentit

Ladataan...