YLÖS.
***
Pää pilivessä ja jallaat tukevasti maassa keskusta vajuvaa aina vaan alaspäen.Taas on tehtävä postaus ja pantava eholle mitä mieleen putkahtaa. Jospa jokukaan tajuaa missä mennään. Tai sitte ei. Mutta jos tuntuu hullulta niin voen lohuttaa: Niin minustaki  Heko :D
***
Elokuunpäivä lähellä kaamosta. Poronkuseman päässä kasvaa musta seinä jonka läpi ei päivä paista. Kuu sentään kumottaa ja hopeoi kaiken.
***
Jo vain, sanoo lapinmies ja erottelee porojaan kahta puolen puuta. Kuksa kourassa Aslak juo pannukahvia. Neljä tuulta humisee päässä ja jäässä on porolla sapuskat.
***
Kaamoksen katveessa roihuaa revontulet, Aslak joihkassee pimeään maisemaan. Sudet ulvoo nälissään ja odottaa kuuta nousevaa.
***
Porot vähissä, eikä suutarin lapsilla ole kenkijä. Hengenheimoleiset hengittää niskaan ja riisuu ihokkaan. Alaston totuus seisoo edessä ja se ei naurata.
***
Tunturin kupeessa on suunta ylös päin. Noustava on, että voi kokea laskuhumalan. Kaiken yyyllä ruska keräilee maalejaaan eikä suuressa taulussa tarvii pieniä pensseleitä!Tämmöstä!