OSA.52.
 - Paskat tässä maeninnoesta sen enempää kuin mitalleista. Neon pelekkee rihkammaa. Piäasia että henki säely vielä käöttökeleposena.
 - Kilikki ja Mörö tulukeepas tänne. 
 - Nyt onnii vakava tilanne. Lienettäkö työ selevillä tehtävistännä? Mitteepä se Kilikki tekisi jos joutusi luojin tuljlinijalle?
 - Jaa, mitteepä siinä muuta kun kuolisin. Nimittäen jos pahhaan paekkaan osusi.
 - Ettäkö ei mitteee muuta? Mitä se Mörö?
 - Kah mie varmaanni löesin maehin ja ehtisin turvapaekkoo...
 - Nyt pannaaki käötäntöön tejorijat. Työ lähettä koukkaan tuolta metän kaotta selustaan. Suojaatta Tikkaa ja Viirtoo. Iltapäevällä sitte katotaan kumpi on parempi polliisi. Onko kysyttävvää?
 - Mitteepä tuota kysellee selevässä asijassa, sanoi Kilikki.
 - Suakohan tuota kyssyy mittee se ylikonstaapeli meinovvaa tehä. Sehän voep kivväärimies tulla tuohon navetan nurkalle ja seon sittä siunaosta vaelle, Mörö sanoi.
 - Mie uattelin hakkee asemalta luotiliivit itelleni. Kyllä työ hoijatta hommat sillä aekoo. Illalla laskettaan vainajat.
***
  Kumarainen työntäytyi poliisiauton ratin taakse ja alkoi suunnitella sen käynnistystä kun maantieltä kaarratti, parhaat päivänsä nähnyt lava Datsuni. Kumman kovalla vauhdilla Datsun tuli poliisiautoa kohti ja vauhtia hiljentämättä iskeyty Mondeon perään. Seurasi peltien rutinaa ja lasien kilinää kunnes tuli täysi hiljaisuus.
  Kumaraisen niska retkahti törmäyksestä ja Datsunin kuski iski päätään hiukan tuulilasiin. Pikkuisen päätään puistellen Datsunin kuski konkoi jaloilleen autostaan, katseli jokaista erikseen ja kaikkia yhtäaikaa. Katse päätyi viimein ylikonstaapeli Kumaraiseen.
 -  Tuota herra komisario... Eihän käönyt pahasti? Sevverran tuli otettua ettei kampe meinova pysyä käsissä.
 - Mikäs helekatin sähfööri sinä oot? Saatana kun meinasi niska katketa. Oesihan tuota suattanna pikkusenkaa jarruttee.
 - Ja paskat ei Dasunissa ou ies jarruja, muuten kulukee aika mukavasti. Peltoaotona oun pitännä. Siksipä siinä ei oo rekkareitakkaa.
 - Mitä perkelettä ja ylleisellä tiellä ajellaan. Ja lisäksi päessään ku käki.
(jat.)