PARRAENTA...
...vappua ny! Ei siksi eikä sen vuoksi, että se meikää hetkaottaa. Vaen lie kae kohillaan katastaa miten vappukansa on kolijassa pohojosenviimassa henkissä säelyny. Näöttivät jokku hurijimmat olleen meleko vähissä ryysyissä ja vielä lätränneet vettä jopa uineet. Vaen vahava humalatila pannee tekkeen tyhymyyksijä jokka itestä tuntuu vallan maenijolta.
***
Munanpiillotusleikkejä on tietysti harrastettu siellä missä kaksi on yhtyny. Simmaa on kulunu ja suoliki pettäny. Kaekenlaesta vappuilova on vetästy sierameen ja naorukaasuva varmuuven vuoksi ettei masennus yllätä.On poltettu ruohova ja pärreitä, on pantu ja saatu jopa nostettua lippu salakoon ja paianhelema housusta. On tehty tietääkseni pikku jäönää Mora käjessä ja ompa kuulema asseet paokkuneet ja se jos mikään herättää pelkoa kansassa.
***
Ihan kuulopuhheijen mukkaan tuohon pistin vappurientoja, kun eijoo omakohtasta kokemusta niin vaekija on mennä sanomaa osuko vae sattu? Silläkää ei oo näessä piireissä suurta merkitystä, kun leimakirves puuttuu ja sinettivehkeet on taaksejäänyttä elämää. Ennen se oli vappu potunsiemenen nostopäevä. Siis aevan tavallinen arkipäevä.
***
Kaopunkipaekossahan ne duunarit marssi ja haokku porvarija ja kantovat riettaeta taoluja joessa valitettiin, että näläkä on ja vilu. Silläkää saralla ei oo tahti muuttunu,  Keinot vain on erit. Nyt valitettaan NAAMASSA ja TVITATAAN (vae mitä seoli) Uhataan panna persettä kenttää ja uhotaan, että kun valta on meijän niin tahti muuttuu ja osat vaehtuu: Kamala uusjako on tehtävä. Kuhan se oma  loistolukkaali ja turpa-Volovo jätetään javon ulukopuolelle. Toki ossuus yhteisetä kakusta pittää lohkasta ja pikkusen sitä naapurinkin palasta. Saatana se tartte - viinaan pannee kumminki.
***
Siitä huolimatta kaonista on keväaeka kohta kukkii aijan alimmatvitaksetki ja maaseuvun paskanhaju leijuu taajamijen yllä. Auvvoenen kesänen tuuli huurtaa viehkijästi lehtipuijen aekijavija silimuja ja lumihiutaleita hilijalleen... Veli Venälänen sanoo että jääkausi on tosiasija tuossa parinvuoskymmenen sisällä, Siitä huolimatta piipertäjät veissaa oppimaasa virttä. Ilimastonlämpeneminen on niin tärkijä huoli, että sitä pittää saarnata turkishaalari niskassa ja huopatossut jalassa kesälläki! Voe Jeesus auta heitä tajuvamaan ettänyt mennään päen jääkaotta ja on aeka alakka ikluva rakentaan ja terottelleen harppuunaa. Hylykeen liha varsinki se rava on perin terveellistä, ja paekat pyssyy notkijoena ja nivelet hyväässä rasvassa. Ennakkuva jääkauvesta nähhään pian? Kontaten kotija - niin kuin oekijatki immeiset. HYVVÄÄ VAPPUVA jos se jottae aotaa?