OSA.99.
 Nyt oli Pöntinenkin taipunut satsaamaan kaikki voimat "Operaatio Kauhun" saattamiseksi viimeinkin lopulliseen päätökseen.
  Kumarainen tiesi että tehtävä ei tulisi olemaan helppo. Jopa miestappioihin piti varautua. Vastassa oli häikäilemätön psygopaatti. Sen kanssa ei ollut leikkiminen.
  Kumarainen tiesi, että miesvoimalla homma ei ratkea. Piti käyttää älyä ja tilanteen vaatimaa oveluutta. Siksipä hän valitsi kokeneita ja monissa tilanteissa karastuneitä poliiseja tehtävään.
  Kumarainen katsoi, että sama iskujoukko joka oli jo ennemmin ollut Ruikanrannan jutussa olisi hyvinkin sopiva. Paitsi Ylikonstaapeli Jaara saisi korvata Mörön, jonka asenteet poliisitoimeen saivat Kumaraisen useinkin kiehumaan raivosta.
---
  Poliisi Mondeo kiisi kapeaa pikitietä Pökiön ohjaamana. Kumarainen istui vieressä jännittäen kuinka operaatio tulisi onnistumaan. Toivottavasti Kauhu olisi kotonaan. Tuskin hän poliisilta osasi odottaa näin nopeaa toimintaa.
  Pahkaperä jäi taakse ja lähestyttiin jo Ruikanrannankylää. Tie oli muuttunut sorapäällysteiseksi ja vauhtia oli pakko hiljentää.
  Kun tultiin Rimpiläisen kohdalle Kumarainen sanoi:
  - Jospa käydäänkin Niemessä kyselemässä onko Kauhu mennyt tästä ohi. Näillä syrjäkylillä on ajoneuvvon meno tiellä aina tapaus. Se kyllä huomataan.
  Pökiö käänsi auton Niemen liitymään ja näköetäisyydellä koko ajan seurannut Wolkkari tuli perässä ylikonstaapeli Jaaran ohjaamana.
  Seppo oli huomannut poliisiautot navetan ikkunasta. Hän tulikin heti pihalle katsomaan mistä on kysymys.
  - Päivää vaan! Me lähdettiin taas porukalla liikenteeseen. Paljon on tapahtunut viimenäkemän. Nyt haluttaisiin tietää onko Kauhu ajanut tästä ohi? Matti siitä ilmoitteli. Oli tullut lähellä kirkonkylää häntä vastaan
 - Eipä ole kuin pari tuntia kun Kauhu kaasutteli tuonne kotiaan. Satuin olemaan juuri pihalla. Olen täysin varma että se oli Jokkeri.
 - Sittenpä meillä onkin kova paikka edessä. Muuten sehän Rimpiläinenkin löytyi. Olet varmaan kuullutkin?
 - On siitä ollut liikkeellä monenlaisia huhuja. Joku oli nähnyt jopa Jyrkin astelevan tiellä vastaansa ja sitten haihtunut aivan äkkiä. Siitä ovat kaikki kuitenkin varmoja, että tapettu Jyrki on.
 - Näin on. Sieltä lammesta ruumis oli löytynyt. Lieneekö sinulle palautettu ne lapiot
 - Sehän tuo olisikin erikoista jos lainattu palautettaisiin. Menny mikä mennyt.
 - Ole huoletta. Lapiot tulee varmasti ja erinäisiä korvauksia uhratusta ajasta ja kestityksestä. Heti kunhan tämä revohka on ohi.
 - Hyvä tietää!
 - Nyt miehet! Valmistautukaa loppuiskuun. Luotiliiviä päälle ja sitten jokaiselle varovaisuutta. Autoilla mennään vain niin pitkälle kuin näkösuoja sallii. Sitten jalkaudutaan. Kaikkia maastonkohtia suojana käyttäen edetään ketjuna talolle. Huomioidaan kaikki vaaratilanteet ja niitä ehdottomasti vältetään. Sankarivainajia tässä operaatiossa ei saa tulla.
  - Elävänä vaiko kuoleena? Jaara kysyi.
  - Vahingollehan ei mahda mitään. Kiväärihän on mukana?
  - On se ja voi olla että sitä on pakko käyttää.
 (jat.)