- No, joko taas? Sinä olet aivan päkätissäsi sen helkutin posliinipytyn kanssa. Minäpäs töllössä näin semmoista, että se on ihmiskunnan turmiollisin keksintö. Turmelee maat että vedet. Kaupunkipaikoissa ne syöstävät paskasa putkia myöten mereen. Siitä sitten tulee myrkyllisiä leviä ja muita. Semmoistako sinä haluat Kitulan ympäristöön?
  - Herra ihme, eihän tässä ole  merta mailla halmeilla. Ja muuten  ne saastumiset on kamalien kaupunginrikkaiden  vouhotusta. Semmoisten jotka eivät tiedä elävästä elämästä juuri mitään. Täällä ei tosiaan levät leviä.
  - Onhan se tuo metsälampi. Siihenpä kun alkaa myrkkylevää työntämään siinä olet sinäkin ihmeissäsi.
  - Mitenkä saakeli, en paremmin sano, metsälampi tähän kuuluu?
  - Vesistöä se on metsälampikin ja se herra sanoi, että kaikki vesistöt saastuu... En minä ole sitä omasta päästäni keksinyt.
  - Kyllä olet ukkopaha joutunut viherpiipertäjien uhriksi. Ne nyt väittävät mitä sattuu. Itse kuitenkin paskantavat sisävessaan. Eivät samaa soisi maalaisasujille. Kyllä  sinä äijä olet nyt median harhauttama. Ajatteles omilla aivoilla. Pelottelua ja vallankäyttöä semmoiset saastumiset on. Iät ja ajat ne ovat ihmiset paskantaneet! Eipä tämä maailma ole siitä kellahtanut.
  - Mutta onhan se itsestään selväjuttu, että jos vesisankoon paskannat, niin taitaapa vesi sinullakin jäädä nauttimatta, Jaska pysytteli kannassaan. Vaikka ajatteli Ellin lailla.
  - Vaikeaapa se on sinun päätä kääntää. Enpä tiedä minkä tekisi? Lähtisikö etsimään sellasia paikkoja jossa  ei tarvitsisi persettänsä palelluttaa talvella.
 - No, jos se kerran tuntuu, että se  muualla olisi parempi. Siitä  kun alkaa pakkailemaan, Jaska sanoi ja pyöräytti selkänsä Ellille.
  - Älä nyt todesta ota. Pistin pikkuisen lisukkeita... Mutta kuule! Olikos se totta mitä Reeta tuolla ulkona  kailotti? Minä en oikein jaksa uskoa... Paavo sentään herrasmies.
  - Uskopa tai puske... Tai kysy Paavolta, ei tule huhupuheena.
  - Älä ny möllötä, oma mörrikkääni, Elli sanoi ja pani kätensä Jaskan ympärille.- Eiköpä sitä kokeilla...?
   - Vakkauhan nyt nukkumaan! Eihän tässä ole kokeilemisia. Katsotaan sitten aamusella.
  - Ole sitten senkin äkäpussi. Saat vuottaa ennen kuin pyytelen.
(jat)