OSA.47.
  - Paskareissu mutta tulipa tehtyä!
  - Mikäs sen niin paskamaiseksi teki? Mikä siinä kun istuu ja antaa koneen tehä työn.
  - Sen puoleen. Vain kun se ISO HERRA alkoi naputtamaan aivannii turhasta.Minä sanoin että passaa valittaa Kumaraeselle. Minä oun vaen halapa rivikonsta.
  - Mikäpä tuolla niin syväntä raapi?
  - No kun minä vuajin, käskyn mukkaan, niitä lisävoemija. Siitäpä se alako huutamaan, että tänne on jo integroetu jo koko polliisiaseman kappaasiteetti. Mitähän lienee tarkottanna... Matti kuavahan minullehhii. Vituttaa niin perkeleesti. Ikkään kuin se oesi minun syy ettei pomolle oo muija antanna. Sillä siinähän se syy on.
  - Taijat erehtyy! Pomo vanaha ukko. Ei se ennää kaepaa ku unta. Sen saanti on voenu jiähä vähille. On nimittäen joku toenenii katuamistappaos. Seon siellä aluveen pohojoeskolokassa, Kumarainen sanoi.
  - Johan on kumma. Liittyykö ne tappaokset toesiisa. Sillon tässä kusessa ollaan. Missä ne ruavot on?
  - Luoja tuon tietää. Vaen eipä tuu sanomaan.
  Samalla läheni miesraito Rimpiläisen suunnalta. Kaikki neljä poliisia. Keulimmaisena kaikista pieni ja terhakka konstaapeli Tikka. Viskari asteli viimeisenä ison miehen harvoja askeleita.
  Poliisit työntyi sisään.
  - Ei tullu siltä yöltä mitää kerrottavvee lapsenlapsille. Kenehän iteja sehhii olj jotta tyhyjee vartijoemaan?
  - Eipä tuo kovin kaokana lie, Kumarainen naurahti ja vilkaisi Pökiöön.
  - Pökiöllä on pökiöt itejat, Tikka sanoi ja astui kursailematta kahvipöytään.
  Matti pani neljä uutta mukia pöytään ja kaatoi niihin kahvia. Tosin vain puolilleen.
 - Pittee pihistee aluksi. Vuan minä pistän uutta tippumaan. Ottaatte siitä voeleipee. Kummempata pullaa en löytännä.
 - Vuan tämä luottaa. Niin... Milleppä sitä ny aletaan. Vejetäänkö henkselit piälle ja lähetään kaopunkiin? Tikka kilkatti.
 - Kyllä ne huorat saa Tikkaa oottaa ja kauan. Nythän se homma vasta alakaa.Tikka ja Viskari menevät sinne SEOlle jossa kyselevät ja kuulustelevat huoltamon väkeä ja siinä lähiympäristössä olevat talojen asukkaat. Kilikki ja Mörö hoitavat lähimökit ja -talot. Varsinkin se Jämsän mökki on tärkeä kohe. Kaikki kirjataan muistiin.Muistutan vielä. Nyt ei olla pilipalipoikien kanssa liikenteessä. Varsinkin Jämsä on vankilakundi eikä kaiha mitään... Me Pökiön kanssa tutkimme vielä Rimpiläisen perusteellisesti, kunhan ensin otetaan se päällikkö puhutteluun. Hehe! Ei poliisimies saa polttaa hihojaan tiukassa paikassakaan.Letkeän retee meininki tuottaa tulosta. Tässäpä ne tärkeimmät.
(jat.)