HANSKASSA.
***
. Sormet sojottaa tökkimistä varten. Mitä siitä seuraa? Se jää nähtäväksi. Jos arvoesa lukija lopettaa tähän, niin sille juttu jää arvoetukseksi. -Hänelle! Homma on vahavasti hanskassa. Saisi vain sen kaivettua esiin. Tuleeko se sieltä normaalina ulostuksena vaen pittääkö suorittaa hanurin avoleikkaus. On luojassa.  Jos kumminki ensin äkistäesi. Se, jo ennen mainittu pöytä on puhas joten siihen sitä voesi yrittää.
***
Onhan se aika siistii käsitellä asijoeta silikkihansikat käjessä,mutta luikkaat ryökäleet on. Pitäskö vaehtaa karhennettuun malliin. Hansikasvaranto on kuitenkin tilanteessa, joten täytynee tyytyä siihen mitä saa. Varsinnii suojahanskat on nykysin hukassa.
***
Puhheet ei ruuvaksi rupia, sanottiin entisaikaan. Totta maar, vanha mies on ollu asijanytimessä kun on lentävänlauseen napannu ilimasta. Puhheet ei tosijaan auta, täytyy olla kätteentuntuvia tekoja. Selässätuntuvat tevot onki jo yliraskaeta, Selekävaeva sen pirullisimpia vaevoja.
***
Pappihan se muka yrittää puhumalla... Vaen saahan tuota eppäellä ettei mittää konkreettista saa aekaseksi. Yritys hyvä kymmenen, mutta riittääkö se. Ei aenakaan Kovikselle ´.. Saattaa pirulainen  innostuva lissää jos pappi mennee porisemmaan.
***
Mutta eipä lie pahemmin vaaraa vaekka suojaa käpälät kaekelta saastalta. Eppäelyttää niihen tekninen ossaaminen. Se voe homma räjäntää omalle naamalle. Taas turvaun vanhaan viisauteen: Sitä Raema saa mitä Huima antaa. En oo vielä tutkinu mitä elukoeta nuo Raema ja Huima on, mutta tuskin immeisiä? Tosin nykyvään annetaan pennuille mitä kummallisempia nimijä.
***
Tämä kumminki on tapahtunu jo vittasavirikonaekaan, että kyllä ne on jottae muuta. Se ny ei kumminkaa kummenna tileemmaa muuksi. Antaminenhan on varsin kunnioitettavaa, joten Huima on noista se autuaampi. Autuaampi on antaa kuin ottaa, porisee pappiki. Mutta, kuten totesimme papin puhheet ei kirkkuva rakenna - kirvesmiestä tarvitaan ja puuseppää.
***
Tietenkin olisi onnellista jos kaekki tulisi toemeen omillaan. Seon hämäränpeitossa mitä se meinaa. Tarkottaako se toemeen tulo matkaa aotolla vae fillarilla? Eihän kaekilla oo ees toenta, saatikka muuta duunipaekkaa joten moni jää koesiin kotija - jos semmonen on - tae venneen alle. ETÄtyö on päevän sana, Jäämme jännityksellä oottamaan herrääkö venneen alla nukkuja laenkaa. Taas saa pappi kahvija juuakseen..