HUNAJATA
****************
Sehän ittenäesyyspäevä tuli nätisti taputeltua. Linnan valtijaat oli pyhävaatteisaan ja vieraatki oli ettiny vanahosta varastoesta resuja ja duunannu niistä hävynpeittua. Hyvä niin ei oo nin riettaan näköstä! Tottapuhhuin oli kalliin näkösiä kolttuja!
***
Joo postiloota oli tyhyjä ja varmaan pyssyyki. koska vähemmän viisaat ei muista osotetta ja viisaat ei tolloelle tekstaele. Vae onko sen väliä. Paree sievä silijä ku turhat kruusaukset.
***
Justiisa! Kyllä minunkin tekee mieli mannaa ja hunajata. Mannaryynijähän tuota voes - eijoo tyyristä, mutta hunaja heikontaa pahasti kestävyysvajetta. Vaen eihän makijata mielinmäärin.
***
On se heleppuva nuihen henkenmiesten. Ne suap ilosa irti vaekka itkumuurista. Vae entä me synnilliset saatanat. Murehittaan maalimanpahhuutta vaekka mitä se meille kuuluu. Neon Trumpir ja Puttiinit omijaan siihen duuniin.
***
Mene rauhassa sinä synnistä syntynyt. Sillä kirjoitettu on tulee tulivaunut ja vie sinut ihannaan lehtoon jossa aena paestaa aurinko eikä yönvarijot pelota. Jalopeora on sinun veljesi ja tiikeri sisaresi ja katso suuret ovet aukeavat ja astut kynnyksen yli joka on tosin korkea, mutta se ei ole sinulle este. Keruupit laulaa sinun kunniaasia ja harput soittaa sydämesi hymnin. Kirkkain silmin katsot valoa joka loistaa ja huomaat että et häikäisty ! Vapaalla mielellä heittäydyt sohvalle ja huomaat tulleesi kotiin.
***
Vetasin tuossa hartaoshetken, että sitä otollinen oesi! Seon näen aamulla syytä pyhittää ja päevittää tuo henkinen sisus eli sielu. Sitte kun arki koettaa voe taas lastata sitä toesta vaakakuppija - tasapaeno - kato.