OSA 19.
 - Mikäs mies se sieltä meinovvaa ihan paenovoemalla sissään. Eipä se maha onnistuu.  Kiännyhän ja  tervetulloo sitte selevinpäen.
 Ystävällisesti portsari pakotti Jyrkin palaamaan autolle. Sehän oli kova kolaus vaohtiin sopivasti päässeelle.
  - Huttunen hei! Suakeli ku ei piässynnä sissään. Oun kuulemma liijan vähä suannu viinnoo. Oesikko sinulla putellii, että saes semmosen puutteen poekkeen.
  - Eipähän sitä viinoo mulla.
  - On siinäkkii taksimies. Ei viinnoo? Siinä hommassa se markkina onnii kohillaan. Sepisaatana, virkisty niin lähettään kokkeilleen seorraavaa paekkoo...
  - Ei tässä ny pysty kykenneen. Lähettään kottiin makkoomaan.
- Voehan suatana! Kyl män perseelleen tuassii tämä reissu. Viinan vähhyys se tätä tekköö. Onkoos sitä Huttusella asijaan mittee visijjoo?
  - Kah, mitteepä tässä minä hötkyillemmään. Mittari puahtoo eoroopan rahhoo, että aevan meinovvaa ilettee. Vuan minkäs tiet ku laki miäree.
  - Sepi perkele! On sinulla liijan keheno viinapiä. Lähetäänkö tosijaan poekkee kaapuntin illoesta.
  - Mitteepä tiällä mahtannoo rikastuu...
  - No eippään palijo jiä tästää reissusta kertomista lastenlapsille...
  - Ohan sitä siinnäe... Pannaanko rattaat pyörimmään? Huttunen hätäili.
  - Elä sinä Hartikaenen , Vae mikä sinä olit, Suakel, muisti pätkii ny Jyrkillä. Huttunen saatana omankylänmiehii. Nii ei hättäellä... Pittee Sepin kaa sunnitella. Mitteepä sannoo mies...?
  - Kuhan ny lähettään. Katottaan sittä pihassa.
  - Voe jumallaota mies. Kello oo palijo mittee ja tämä vuan pihasta huaveilloo...Ei kyllä tullunna tolokkuu tästää hommasta.
  - Kuule Jykä ... Ekkae sinä ollunna tosissaan, että Salmee meinovat?
  - Semmonen on ollunna meininki pitemmän aekoo... Pelottoo vaen jos se Matti torraotuu. Kuuluu olleen nuorra miessä meleko pahapäenen. Muori sitton kertonu.
  - Joo suattoohan se olla. Parempi on ku et mäne ittees munnoomaan. Vae eiköön katkasta tuo Huttusen rahantulo ja ajellaan pihaan. Ei kae se tästä somene. Sisälle eivät piästä ja tiällä ulukonakkii on lystit meleko vähäset.
(jat.)