MÖRKÖ.
***
TIETÄMÄTTÄÄN raivoisa tuuli tuulee mereltä. Luonto pistää parastaan. Ei saa selvää onko huomenna pouta. Kesän rippee kiehuu ilmassa! Onkohan nyt syksy vai kevät? Puskassa asustaa tupajumi yhteiskunta. Untako tämä Lienee? Synkkä on yö! Mutta harva totta tonkasee? Valeuutiset kertoo muunnellun tottuuven.
***
KETTU vieraili kanalassa. Ketunhäntä perässä. Kanat kuoli kukko jäi? Muniiko? Aika sen näyttää. Kukolla munat pussissa? Kanalla muna putkessa. Onkohan? Kanat jätti aukon sivistykseen ja unhoituksensiivessä on sulkasato. Kato. se on tätä! Vaan vielä iloksi muuttuu.
***
PIMEYS vetää täsmäkohteen esiin , mutta minkäs voi? Kas maailma tarvitsee tekijänsä. Sekä Luojansa. Pimeys oli syvyyven päällä. Oliko kuinka syvää. Köys katkes laulu kuultihin...Moninaiset ovat elämisen ilot ja surut. Veljet keskenään... Vai ovatko. Vihapuheet vailla vertaa, myrkyttävät ilman.
***
TAIVAALLA tähti. Johtotähti on yhä vailla ottajaa. Ruostetta meinaa. Pajassa terästohtori työtä vailla. Näillä mailla on hanket korkijat nietokset...Missä menee raja kun paja on jo rakennettu. Kivirakenteet kestää, ei voi estää pientä ihastusta Saksalaiseen tekniikkaan..
***
TAVATAAN valittaja silmästä silmään ja tavataan lukemisen alkeet. Siitä se lähtee, mistä alkaa, ja yhtäjalkaa käymme rinnakkain.Seitsemän lihavaa vuotta, kymmenen katoa. Kuolema korjaa satoa ja taas jossain on ylituotantoa. Hauankaivaja tupella.
***
Nyt tulee jo liian lennokasta. Tokko lukijanii pysyy enää siivellä. Putous on pitkä alaspäem. Ei se mitää nokka irti ja pyrtö tartuu. Pikaliima pitää. Tarvitaan saksia. Näellä mennään jos ei palata . Paluumuuttajalla kusiset paikat. Yössä hiljaa palalaekka soe, jossaen joku märisee...Onko se MÖRKÖ?