OSA.4.
 - Vittu mä paskahäntiä ala passaamaan koko ikkääni. Seon sopivaa hommaa älykääpijöelle, niin ku on tuo Sepe. Vittu, minä nostan kytkintä ja lähen kaopunkiin. Tämä kylä on menny vituntylsäksi. Naesia ei nää ikkää, kun Kaenohi nosti kytkintä. Sepe kuule! Anna satanen. Tartteepi evästä.
 - Ei minulla ole ylimääräsiä satasia. Traktorikin meni vaihtoon. Siinä saa käyvvä satoja kertoja lypsyllä, ennen kun se on maksettu. Tule töihin pariksi päiväksi klapintekkoon, niin katotaan sitten.
 - Vittumaenen mies?? Et kai sinä orijapalakalla yritä meikää suaha ruatamaan? Ei tuu mittää. Ennen kerijään ja konttaan, ennen ku ponssareita rikastutan.
 - Suathan tuon ite valita. Jos sei passoo niin suap kelevata, Seppo sanoi.
 - Kyllä kae siinä on hyvä mahtaella ja levennellä kun kymmenijätuhansija tulloo tukkee, saatana, minunnii maesta. Ja kun minä onneton uattelin sillon kaveria aottavan. Tuo Salmehan se käätti hyväkseen kun olin alamaessa kun äiti kuoli.
 - Hittojako tuossa ny itket. Oesit sillon torraotunut ja jättännä vuokrasopimuksen allekirijottamisen. Vuan taessii maestuva viina makijammalle kuin työt, Salme saarnasi. - Jos et malta olla kitisemättä niin lähe mänemään. Suatana tiällä ei luusereita kaevata.
 - Sinnoot kova naenen, Salme. Sulla eijoo syväntä laenkaan.
 - Sinäpä oot semmonen vetelys, että etana on jämäkämpi. Eikä tässä jouveta seorustelleen kesken työpäevää. Seponnii pittee joutua rantteelle hommiin. Nuojannu hommoo jo monta päevee.
 - Kohtapa nuo on tehty. Oes tuo Jykä alakanna kaveriksi niin par päevee mänis.
 - Älä kuule unta niä. Uurastahan sinä kun et muuhun tokene. Parempi seon tossun alla kuin taevasalla, Jyrki ivasi ja nousi seisomaan, vetäen taskustaan litteän lasipullon, jossa oli epämääräisennäköistä nestettä.
 - Täällä et kyllä ala ryyppäämään. Paenu kartanolle, Salme kiljaisi.
 - Olihan se onnenpotkasu, ku en tuommosseen pirttihirmuun sekkaantunna. Suakeli ku huutoo nuama punasena, vaekka tässä omasta pullosta ryyppeen.
 - Saatanan sälli ku et ryyppee. Eikö mäne perille että tiällä ei luuserrii kaevata, Salme huusi ja sieppasi uunin päältä pojan kumisaappaan ja viskasi sen vasten Jyrkin naamaa.
(jat.)