- Siihenhän  saa helposti muutoksen. Vaikenet, etkä jumputa vastaan. Tonttisen Reetakin sanoi Jallun  olevan herrasmiehen, antaa naiselle naisenoikeudet.
  - No niin ja hölömröö! Siellä sitä nyt taas mennään. Naisenoikeudet? Sehän vihkikaavassa sanotaan selvästi: - Olla miehelle alamainen... Jumaliste! Etkös sinä sitä vertaa muista mitä niin höylisti lupasit, Jaska suuttui.
  - Eipähän se sitä tarkoita, että mies saisi puuttua naisten asioihin. Naisten pitää saada päättää naistenasioista.
  - Kuten Tuppervaarasta ja pierumuuntajasta. Jaska heittäytyi marttyyriksi.
  - Perälän Paavo ei yritäkään puuttua Tupperiostoihin, sinä syöttiläs pännän kanssa lasket kuinka on taas  maksanut? Kiusallakin ostan... Juppase mitä juppaset.
  - Se onki  Perälässä eri juttu. Rahaa on ja mukava emäntä, eikä  tuommoinen rähisijä kuin sinä. Sinulla on aina tapana papattaa kun papupata. Kumma kun ei nyt jo ole sanomista kun syönninpäälle tässä pikkusen oikaisen.
  - Kyllä tuo  sinulla olisi aika mennä työnlaitaan. Pari tuntija jo siinä kellotellut... Parasta työaikaa. Taas on uusi kevät ja olisi uudenrakennuksen ympärillä hommaa ja tekemistä hyvinkin monenlaisia.
  - Hommatkoonpa joka on keksinytkin. Minä en ilmanaikuisiin talkoohommiin jouda... Sinulle omijaan rapsuttaa roskia. Siinä ei paljon älliä tarvitse. Minullepa toisaalta passaa ihan jo tuommoisena. Siivua himoosi, kunhan  jätät huusin siivousvimman ulkopuolelle.
  - Joo passaahan tälle... Tonttisen Jallukin oli tehnyt suuren työn. Oli Perälän poikalauman urakoinnin jälkeen siistinyt kaikenlaisen roinan. Huusinkin oli purkanut pois. Jopa oli niin siistiä. Jallu  lisäksi alkanut käytellä sisävessaa vaikka alkuun oli änkyränä että ei muka käytä. Näyttäisi Jallu olevankin parempi mies, kun silloin nuorena luulin.
  - Joko piti alkaa entisiä  kalunheiluttajia ylistämään. Jukoliste! Tämmöinen  alkaa kyllä tympäisemään tosissaan.
  - Jos haluat että muistellaan, niin sanonpa sen. Oli se Jallu aika terhakka sänkyhommissa jos verrataan. Sinuapa ei ole koskaan päässyt kehumaan. Eihän siinä nainen kerkiä kuumentua  kun meidän Jaska jo kuorsaa. Hohhoijaa!
  - Älä, älä alakaan kortoilemaan. Kyllä moni ainakin  nuorempana kiitteli ja tulkoon sanotuksi, että vieläkin on tehoja jos sattuu sopivan nuorta näkyville.
  - Voihan saakeli! Mistäs tälle piukkapillut tulee. Hautaan kaatuva retale. Kyllä neon eri miehet jotka nuoria naisia hurmaa.
(jat)