KARVASTA.
***
Raskaasti painuvat silmäluomet! Kuusen alla on kolo jossa voi unohtaa eilisen ja elää tätä pivää. Ei huolen häivää näy kiven sisässä. Paitsi kiviseinä vain kahella kantilla. Muut on puuta ja lasia.
***
Auton vaihteet on loikkarilla ja päässä humiseet syysmyrsky. Tuntematon koettaa taistella tuulta vastaan, vaan ainoastaan saa aikaan sanomista. Sanomista luen sateisten päivien summan.
***
Karvasta on karpalohillo. Karvat kraapii limakalvot verille. Synti rehoittaa tehden heikoksi. Rukouksen voimin pääsee perille. Autuaita ovat perillepäässeet, sillä he voivat palata. Sokeri puuttuu, karvoja liikaa. Ei ole piikaa joka ei nöyränä kulje.
***
Maksa kärsii kohtuuttomat nautinnot. Asian mutkistuessa piirut kohallaan. Vakosamettia vakoon, ja lakoon menevät kaurat ja kurkiaurat kyntää päivien laajaa ulappaa. Laiva aalloilla antaa vihjeen elämästä ja emännät veisaa hartaana- jospa saisin kerran viel.........
***
Hiiriä vasemmalla ja oikeassa onnenlehti. Puukontuppeja sataa tupettomille puukoille. Pannussa pontikkaa ja huominen selällään. Ahneella paskanen loppu. Mikä hoppu hänenkään? Kirjavat on kintaat Lapinmiehellä ja putelissa on piimänjuuri.
***
Suuret on saapaat suurmiehellä. Ne tallaa alleen pienet onnettomat. Lokakuun loska kastelee suuret saappaat ja taas roiskuu kun rapataan.
Laastia tarttee muurari, mutta sen vei syksy.Hampparilla linnassa loisto-olot. Töllö ja kaikki, Sinolia vain puuttuu!