ihan väkisellä manata takavenpakkasija takasi. Joka ilta lumputtavat jotta kirpassee yöpakkaset ja hankikelit. Vaen mitä sitä kissanpaskoo. Mistä sitä hankija kun ei oo luntakaa. Mummolla heleppo homma? Saa pistää vaekka pakin päälle!

Taetava pittää olla jos noella hankiilla pystyy uppuvammaan. Seon tässä kasvihuoneilimijössä vaekijjaa tehä hankikelijä vaekka Pouvan Pekka kuinka sitä mantraasa hokisi.

Ennen aekaan kun kaekki oli toesin. Sillon jolloen ei ollu noeta toosia huutamassa huoneen nurkassa maalimanloppuva tae kasvihuoneilimijöetä, sillon niitä oli sellasia hankija, että kesti rattorillaki ajjaa mistä vaen, jopa rankakuorman kanssa.

Tosin sillon piti olla öeseen aekaan liikkeellä. Vaen mikä sen romattisempaa. Kuu paestaa mollotti sekkeiseltä taevaalta. Pakkasta parikymmentä astetta. Olipa heleppo kiertää metässä kerräämässä pystyyn kuivuneita honkapuita pirtinlämmikkeeksi.

Nykyvään sehhii on rikollista touhuva. Muka pittää  kolopesijöelle olla pesäpuita. Joopa, että kaekenmaaliman piipertäjöt saavat sitte käyvä niitä pesijä penkomassa ja nilikkarenkaeta poekasille panemassa. Panisivat perkele ommaan nilikkaan tae kaolaan semmosen renkaan, eiköhän tulisi outo olo?

Vaen siinäpähän. Mulle seon yhtä pitkä kuin levijäki. Säästysi vaen ite ettei kukkaa pane moesta rengasta nilikkaan sitte kun ei ennää pysty panneen hanttiin. -O- 6.4.2014