Huomenet! Taas uusi aamu hyvällä akukka. Kaorapuuro keitetty ja lapioitu tuulen suojaan. Mieli hyrisee hyvää mieltä.  Ei oo aihetta tyytymättömyyteen. Ahne ei koskaan saa tarpeeksi.
***
Kyllähän immeinen on meleko tyytymätön elukka. Koskaa eijoo mikkää kohillaan. Millon on kylymä, millon on kuuma, millon on näläkä tae muu himo päällä. Narinata kuuluu joka puolelta.
***
Niinkun tuolla töllössähi näen aamusin riittää narinaa. Nytki muutama hyvä tuossa valittaa, että ku ei saa apurahoja vaekka annoo???
***
Aevan pittää itkijä kun ei työnnetä rahhaa anomuksen perusteella. Semmonen 18 tonaa olis mukava kelle vaen, mutta ei sitä tavan tallaajalle anneta.Sentään jotaki näöttöö!
***
Peiliinhän sitä pittää kahtuva jos anomukssiin tullee hylyky. Eijoo asijantuntijat olleet oekein tyytyväisii.
***
Ja on se kyllä mallillaan, ku taoluun läeskästy pari purkkija maalija sitte jollae hämmennetty. Kuivaos päälle. Ei menny pitkään ja taolu on varmasti uniikki. Ei ees taetavin väärentäjä pysty sammaan. On kumminki apurahan väärtti? Vae onko?
***
Siksi kae seon tuo kuvanveistoki tehty niin "näkemykselliseksi" että joka poropeokalo voe lyyvä pari kakkosnelosta ristiin ja alakaa sitten keksimään sille näkemystä. Hienuvahan se on, ei vaen tavan jäbä tajjuu.
***
Ei kae tässä kummempia- Pittää alakaa katteleen turkkija päälle. Satteenkestävä. Kolijaa on sää ny.Ootettaan aekaa parempaa, ei tää outua! Elä se mittää! Narinaksi se lipsahti, :D :D