- Sitäpä ei käy kieltäminen etteikö hyvästä suunnittelusta ole etua... suurtakin. Sepä se on kun noiden akkain pitää joka asiassa alkaa sooloelemaan. Ellillä saattaisi olla hyvinkin jo posliinia persuksen alla, vaan on rähissyt ja mahtaillut tämän tästä. Aina on suunnittelu pitänyt alkaa uudestaan. Nyt syy pyöräytetään minun niskoille... -kele, Jaska manasi.
- Voi sun sutaria! Tekevä mies olisi suunnitellut ja tehnytkin koko laitoksen. Olisipa peräti uuden talon tehnyt. Vaan eihän tämä... yhtä vatulointia. Kahvikaan ei nyt maistu kun alkoi niin sapettamaan, Elli nyyhki.
- Jo helvetti pitää olla tämän muutaman päkätissään sen pieraisulaitoksensa kanssa. Eihän tästä tule piruakaan kun yötä päivää siitä käräjiä käydään.
- No suututtaa tuo rauhallisempaakin ihmistä, kun jahkailee ja jahkailee. Tonttisellapa sentään jotakin tapahtuu. Meilläpä ei tapahdu yhtään mitään. Mies on kuin nukkuvan rukoilu. Tosiaankin jos minäkin puhuisin Perälän Paavolle, Elli kimmastui.
- Sanoin jo sängyssä, että passaa sitä mennä semmoiseen huusholliin jossa löytyvät posliinipytyt ja pimpsanputsaussuihkut. On se jo kummaa kun ihminen ei muusta osaa puhua vuosikausiin. Mitä kaikkea Kärhämäinen lieneekään sinun päähän saanut ujutettua.
- Äläpäs Jaska rupeakaan nyt syyttelemään, syyttömiä. Yhdessä me Ellin kanssa hoksattiin kun kateltiin sisustuslehdestä hienoja hyyskänkuvia, että tuommoiset me kyllä vaaditaan, eikä anneta periksi. Jallu on suostunut aikoja sitten. Eipä se tarvinnut montakaan päivää paastota, niin armoille rupesi. Ellikin voisi
Jaskalta pyöräyttää vellikupin nurin. Eiköhän
alkaisi hommat hoitua, Reeta opasti.
Silloin kolahteli ulkona kun eteisen seinää vasten asetettiin polkupyörää nojalleen. Eikä aikaakaan kun Perälän Paavo tuli tupaan:
- Päivää vaan ja kiitosta viimeisestä. Oli aivan mahtava kulttuuripurkaus meidänkin tienoilla. Kerttu oli aivan haltioissaan.. Kyllä se minullekin vaikutuksen teki. Vaikka minäpä en taiteesta paljoa tajua. No, Tonttisen herrasväki onkin aivan yökunnissa?
- Istuhan Paavo ja ala ottamaan kahvia, me muut tässä jo aloiteltiin. Ei Kerttu lähtenyt rääppiäisiin?
- Kertun luokse tuli vierailulle opettaja Kärhämäinen, niillä oli joitakin harjoituksia. Minä lähdin katsomaan joko se lapio heiluu lisärakennuksen paikalla...
- Täh? Mitäh? Jaska oli täysin yllätetty. - Ei kai sitä päätä pahkaan mihinkään. Suunnittelu on aivan alkuasteella. Tuo Elli pyöräytti taas suunnitelmat uuteen uskoon. Voihan se olla, että siinä saa taas aivokoneistoa pyörittää ennen kun ovat taas jossakin mallissa asiat. Ei sitä, Paavo, tuommoisia investointeja pieraistakaan hetkessä, Jaska selitti.