Komijata maanantaeaamua taas jokkaeselle. Vaekka tennari tökkii ja kalossi lipsuu, niin etijäpäen sitä mennä könytään päevä kerrallaan. Näenä synkkinä syksynpäevinä se monella tahtoo hymyki hyytyvä, paenuven jopa ihan masennuksenpuolelle.
***
Se kumminki on asenne kysymys.Porskuttellee etteenpäen pahemmin murheita päällesä kerräämättä. Joellakihan seon ilimijömäenen kyky kerätä koko maaliman murheet hartijoelleen. Siihen vielä sekottuu käsittämätön tyytymättömyys ja katteuvenpiru näkertaa kannikasta.Eipä ihme jos taevallus on rankkaa ja raskasta. Huumorija kehhiin tai aiankin huumorimieltä. Kukapa tässä vitsejä alakaa vilijelemmään.
***
Nämä paskalehet vielä antaa lisäpontta katkeruuteen kun julukasee suurin otsakein  kuinka ketäki on verotettu. Perkele! Sehän on peräti mahtavaa, että meillä on näetä veronmaksajia, että rattaat pyssyy pyörimässä ja tämmönen siipeilijäsakkiki pyssyy porukassa mukana. Mun järkeen ei mahu mikä niitä kajehtijoita rassaa. Jos joku on lukenu tae on muuten viksu että on edennyt korkeille palkoille`? Siihenhän on valta jokkaisella. Jokaisella on se aikansa, mutta moni on niin laiska ja asennevammanen, että missaa maholisuutesa. Se on kovan työn takana ja ällijäkin pittää olla, että pääsee rahakkaaseen hommaan.
***
Tuollaiset satojatuhansia, miljoonia veroja maksavat on onni ja siunaus yhteiskunnan kannalta kattoen. Jos ei heitä olisi niin täällä ruohonjuuressa olisi tukalaa. Lisäksi varakkaat pitää teollisuuven rattaat pyörimässä. Heilä on varaa kuluttaa - antaa enerkijaa hyvinvoinnin rattaisiin, sillä jokainen ostos on vitamiinipistos yhteiskunnan verenkiertoon.Tämmönen eläkelläenen ei palijo muuta voe avittaa kun syömällä raskaasti.
***
Ruuvassa se ALV kuitenkin on pisara veromeressä-
Jos ei olisi tuotteen ostajia, ei olisi myöskään tuotantoa! - ei työtä. Ketäpä se eniten kaapaseisi jos hyvinvointi loppuisi? Tietysti meitä tulonsiirtojenvarassa kompuroivia. Meitä kun on kohta yhtä paljon kuin työssä olevia. Se on kohta mahdoton yhtälö että se kunnolla toemiin.   Ollaan siis hyvillään ettäon  noita palijotienaavia. Ne meijät luuserit elättää
***
Lunta on yön aekana mäkässy olemaan asti. Onko ny sitte pakkasen vuoro? Näkkeepähän. Nyt tarkka -0.7. Näessä merkeissä on kivaa jatkaa.Siinä se on kynsi missä käpäläkin!