...Jussin päevä taetaa olla nyt? Noo viinat lie juotu ja pääki on valamis uusiin koetoksiin. Lieneeki paekallaan  vilkasta pikkusen tarkemmin mikä on hetken tilanne!Kuinka maa makkaa vaen ihanko meinaa maratoonille. Stuppi takaa vauhin ja oppositijo vettää jarrusta! Katotaan löytyykö rasvaa jarruihin, Nyt ei kantsi jarrutella. Jussu on vain kerran vuuessa.
***
Minkähän ilon ne nuo ratikaalit saa kun häpäsee kaeken vanahan arvossapijetyn. Sekö se on muka mukavata kun kukkaa eijoo mittää. Ei Jumalia ei Jeesuksia. Selitäppä jumalaton mikä autuus siitä lohkijjaa? Ja miksi kieltää semmonen josta ei tiiä?
***
Näenpähän se mennee! Monella piipertäjällä on olemista enempi ku koskaa. On osaketta kesämökkii loestoaotoo-venettä. Akka ravvaa ulukomaella ja äijä vierraessa. Vae onko piipertäjä tyytytetty. Vitunposket. Itkemistä ja valitusta riittää muillennii jakkaa. Toesissa ja toesten elämissä kyllä nähhään korijaamisen varraan. Omat rikkauvet ovat itestään selevyys. Remontitki tehhään pimijään, mutta viaton naapuri syyllistettää. Ja kansa palakittee meppi pestillä. Ihquu?
***
Mikä perkele siinon että yhteiskunnan pitäsi pittää henkissä nuoret tervveet miehet? Työtä on, vaen ku eijoo haluja. Ja kun eijoo haluja, ei myöskää tule taetuva. Juoksupojasta johtajaksi oesi vieläki hyvinki käöttökeleponen menetelmä. Nuin äkkijä aatellen. Käötännössä taetaa tihkasta.
***
Kyllähän seos eri vaohti jos nuoret jopa lapset heti kun kykenee tanuaisi työnlaijassa. Tietysti sillä voimalla kun ne pystyy. Kuhan ovat mukana.  Harrijottelemalla se ihiminen oppii. Pennusta pittäenhän sen pittää urheilijanki harijotella jos meinaa menestyvä. Millon maalimanparatajat keksii että lapsiurheilija on liijan avuton päättämään onko se reenaaminen hälle hyväksi.
***
Nykysin jos meinaa lastaan opettaa työntekkoon, niin linnaanhan siitä pannaan - tiilenpäitä lukemaan. Ei tarvi ihimetellä jos sitte kasvaa niskaanpuukottajia ja kaekenlaesta ilikeyventekijää. Puolivalloela tökin. Aatos välähyvää miten sattuu.-ei osu kumminkaas.
***
Vaen ei kae tässä, Jos veteleisi kasan hirsijä ja muuta puutavaraa...Ne nokkaunet ei mee nuoressa hukkaan. Ja friskaa ne vanahaaki. Säät saesi notkistuva. Köhän saa jos meinaa kesävaatteissa ulukoella. Seon tää Suomen kesä onneksi vähä luminen.