Elli sieppasi vesiletkun käteensä sekä avasi vesihanan. Hän suihkutti kylmää vettä laajana kaarena miestenniskaan, sääliä tuntematta. Jaskakin  sai jo voimaa jalkoihin ja nousi ylös. Hän  yritti paeta vesisuihkua, mutta Elli oli armoton.
  - Rakas Elli, anna kun minä selitän.
  - Vai selität! Sinun  selityksiä olen kuunnellut hyväuskoisesti kohta kaksikymmentä pirunvuotta. Vain nyt tuli loppu. Ja Paavo, sinua olen  kunnioittanut viisaana ja kunnollisena isäntänä, vaan  tämä mulkkuaan muilla imettää. Vieläkin thyi! Ja siinäpä vilvoitusta alapäähän, Elli huusi ja suuntaa suihkun suoraan Paavon avonaisiin housuihin.
  - Minä rukoilen armoa. Ei asia ole niin paha kuin näyttää...
  - Rupeatko siinä vielä vinkumaan. Jokos himot viilenee, häh? Elli jatkoi  miesten suihkuttamista.
 - Perkele akka, nyt tämä leikki loppu tähän, Jaska karjaisi, juoksi vesihanalle sekä sulki sen. - Pitää jumaliste olla kumma muija, tuomitsee ennen, kuin on asiasta edes tietoinen, Jaska sanoi.
  - Niin justiin, kyllä minäkin ihmettelen emännän kiivastumista. Asia pitää ensin tutkia ja jos aihetta, sitten hutkia, Paavo  sai sanottua, alkaen tointua järkytyksestä.
  - Kyllä kai minä omia silmiäni uskon. Näin
selvästi, kun tuo meidän ukko silitti, liekö peräti imenytkin sinun kalua?
  - No, tämä on pikkusen arkaluontoinen asia, ei oikein kehtaisi punastumatta naiselle kertoa, Paavo jarrutteli.
  - Se pitää punastuu sitten, vaan selityksen vaadin olkoon vaikka kuinka hirveä, Elli pani armottoman tuomion.
  - Odotahan nyt Paavo. Minä kyllä tunnen paremmin akkani niin annahan  kun minä selitän. Sille pitää kertoa tarkasti ja yksityiskohtasesti asiat, että ne menee perille, Jaska selitti.
  - Minä en satujas usko, että aivan turha on alkaa sepittään valeita... No, antaa kuulua!
  - Sinähän Elli tiedät, että tuo miehen kalu on pikkuisen erilainen, kuin naisen vastaava. Se kun saattaakin pamahtaa kovaksi jopa omija aikojaan, niin näen ollen Paavolle oli eilen iltana iskenyt päällensä kestoseisokin. Olipa illalla nakannut parit Viagrat, niin eihän se naimalla asettunut... Paavo  kun tietää, että minä osaan noihin asioihin vähän enempi, niin tuli minulta apua hakemaan.
  - Älä sinä ukko valehtele. Ihan lerppupa oli Paavolla mulkku, kun tulin. Ei edes sinun imeskelyt ollut auttanut.
  - Oli tietenkin, kun hoitoloitsut olivat jo luettu. Jaska osaa nämä hommat.
  - Miten on Paavo, oliko näin asiat?
  - Näenhän se oli! Kylmäkylpy teki viimestelyn. Ei nosta enää päätään, vaikka vintturilla yrittäisi nostaa.
(jat.)