KIIREKKÖ?
***
Joulukiirettä se päälle painaa, niin ettei oikein kerkijä kylykijä kääntää. Kiireellinen joutenolo saa sukat pyörimmään jalloessa ja hanskatki on hukassa. Vaen tässon poeka joka ei pienijä pelekää. Suurempijen kohalla pittää harkita.
***
Onhan se niinni että toesinnaan se tuntuu ja toesinaan sitten taas ei. Suuret rahavirrat syöksyvät raohattomana jopa hallitsemattomana sinne mihin ne kuuluu. Toesten samankaltasten luokse.
***
Ei meikäläenen kyllä ymmärrä. Näen meijän kesken voen palijastaa, etten minä tajuva tämän maaliman menosta mittää. Ihimettelen vaen, niinkun se entinen laoluntekijä.
***
Vaen kyllä siinäki yhelle miehelle touhuva riittää. Saavatpahan tavan immeiset paahtaa täösillä arkista ahertamista. Panna niinsanottuva matuva koukkuun ja miksei panna jos panettaa muutenkin ja vaekka rahaneestä.
***
Heh, eikö takkaa saa? No saatietenki jos annetaan. Kolkuttavalle avataan ja jos ei avata pitää käyttää avvaenta. Jos on!
Ei tietenkää avvaen pelasta pulumalta jos se on väärä. Väärällä avvaemella ei saa aekaan muuta kun sanomista. Sanan sanominen kuuluu tietenkin papille, joten kuunnelkaamme!