TIKISTÄn
viimeiset joulupäästöt. Samalla tehään poekkitieteellinen tutkimus, mitä immeisen aevo jaohaa Jouluaamuna. Sillä katso! Se kauan kaivattu on täällä taas! No,kaivattu ja kaivattu! Eipä tuo ihimeitä hetkaota vaekka jäes koko joulu välliin, mutta lapsillehan se on tärkijä ja muistiinjäävä tapahtuma .Vaen mikäpä tässä on meikäläesenkään ollessa. Seos tärkijää, että syömiset ja juomiset pyssyy kohtuu tasolla. Tokhan ne pyssyy kun ei himoitse pöyvässä olevija  herkkuja - j-ättää maistelun asteelle.
***
Juomapuolta ei oo ees varattu, ei ees kalijaa -vesi vanhin...näppärimmät muuttaa sen viiniksi. Näen ollen selevijää meleko iisisti. Huommennahan onkin taas kaikki hössötys ohi.
***
Katumusta lykkää monen hurijaksi heittäytyneen mieleen. Tarpeeton joulukrääsä alottaa taivalluksen kohti roskista ja jätteijenpolttolaitosta. Palijo oli poruja vaan vähän tuli villoja!
***
Kuuset tiputtaa neolasiijaan ja kirotaan sen kallista hankintahintaa ja eikö sen hävittämisestäki pijä lompakkuva ravottaa.On se kamalaa!
***
Liikennehän se on sakijaa- moni lähtee muijen nurkkiin passattavaksi - ennustivat huonoja kelejä. Surkijaa on jos jää koslan kaa tien päälle eikä oo paksumpaa ketinettä völijyssä. Holotna tullee meleko äkkijä. Siinä Joulureissu muuttuu tuskijen taipaleeksi- Moni varmaan lähtee myös viimeselle matkalle, viinan kera tai ilmankin. Vaikka itse ajaisi sääntöjen ja asetusten mukaisesti, niin aina tienpäällä on kaahaajia ja muita suhareita jokka tullee kuttumatta kattomaan millaesella kotterolla se toveri on liikenteessä. HYVÄÄ JOULUNAIKAA jokaiselle i