OSA.17.
  - Sitäkää ei tiijä kun piäsee soppaeleen. Siinä suattoo männä heleposti iltaan. Vuan eipä tuolla väliä.
  - Oo huoletta me kyllä miehissä täällä pärijättään.
  Seppo pisti sirkkelin pyörimään ja alkoi sirkelöidä pienempiä rankoja. Paksut ja raskaat haapatukit harmitti. Se menisi aivan moottorisaha hommiksi. Ja se bensakin on kaikki. Lähtiskö hakemaan bensaa SEOlta. Vae perkele ne polliisit...
  ---
  Pökiö ajeli normaalia nopeutta. Eipä tässä hälyajossa oltu. Kumarainen oli ahtautunut pelkääjän paikalle. Pökiö olikin vakituinen kuski. Kumarainen itse sanoi ratkovansa visaisia pulmia, joita Herra paratkoon  rikoskomisariolla oli joka lähtöön.
  - Vaikka luulen että tämä on aikalailla hupireissu. Siellä Rimpiläinen varmaankin on jo mättämässä puuroa naamariin. Vaan käväistään kumminkin kahtomassa.
  - Mullehan tuo passaa. Jospa se sipsakka Niemen emäntä antaa vaikka kahvit. Nyt ei parane alkaa juomaan pontikkoo. Oli se pomohi melekeen kuuvellatoesta. Helekutti kun lähes koko jengi oli kanttuvei. Sillon ei näöttännä hyvältä.
  - Sepä sattu lipsahtaan. Olihan se varma takkuumies selevin päen.
  - Minä en ota virkapuku piällä. Jos ei pakoteta. Vappaalla suatan muutaman ryypyn kallistoo. Se meillä on vielä se saonailtahi viettämättä. Jokohan tänäkesänä se suahaan jalalle?
  - Senpä näkkee! Vuan toppaele. Kävästään tuossa huoltiksella kahavilla. Matka jo puolessa. Kyllä se kahavit kestee.
  Pökiö ajoi Mondeon parkkiin ja poliisit menivät huoltamon kahvioon.Riskin näköinen vanhempi nainen seisoi tiskin takana. Pitkätukkaisia teinipoikia istui eräässä pöydässä. Heillä näytti olevan jotakin kinaa keskenään. Huomatessaan poliisit pojat luikkivat nopeasti mopoilleen.
  Kolme kaljakaveria jäivät kaikessa rauhassa raatamaan elämäntyönsä parissa.   Punakat naamat oli parransängen koristamat. Ja kaikestapäätellen kaljaa oli riittänyt eilenkin.
  Poliisit ottivat kahvin ja pitkän viinerin. Sitten menivät kaljaveikkoista viereiseen pöytään.
  Eräs vekkuleista, naamasta päätellen vielä nuori mies oli vilkuillut poliiseja koko ajan. Nyt poliisien istuttua pöytäänsä sanoi:
  - Mitenkä se jepareilla pyyhkäsee? Rosvoja riittää, sano? Äänensävy oli riitaa haastava. Olikai mukana myös humalaisen itsetehostusta. Halusi näyttää kavereille että ollaan kova kundi.
(jat.)