METÄSSÄ
***
TALAVELLA on aekaa visioija kaekenmoesta. Ny loppukelleillä pitttää luuva silimä mehtää kohti. Toevotaan ettei karhu tuu vastaan eikä susi syyö suihisa.  Vakkuutus ei vastaa, eikä pane vastaan paitti jos vastaa käyttää saunassa, niin tulee vastoinkäymisiä jos on vihtamiehiä. Vae samakae se sille ja senpuoleen. Alakaa olla syytä huoleen kun kauniit on rohkeita mutta vetoakselit siellä poikki. Vekselit pyörii.
***
NAARASPUOLISEN käen hätä ei kauaa kestä. Juhannuksesta jouluun jos sitäkää. Hätä jos on käessä. Käki pannee vahinkon kiertämään ja lentelee munimaan muihin pesiin. Kolopesijälle kolo on elintärrkiä. Puhtaus on puoli ruokaa. Ei niinkään pönttö. Kottaraisella joukkosurma kun ei vapaita pönttöjä. Varpuset ja paskanärhet ovat tehneet pöntönvaltauksen. Talvella tarjolla joka lähtöön.
***
KESIIN saa hohtoa jos on rohtoa kun ei ajattele huomista päivää. Elää tässä ja nyt, monikaan ei älynnyt että eilistä takaisin ei saa. No jaa onko väliikään? Eilisellä oli omat murheet.Huominen luppailee sajetta. Ja jos kessään kurkistaa niin hellettä piisaa.
***
VÄLILLÄ suututtaa välipäät. Muutenkin alapäässä kulkee yläpään viisaus. Suunnilleen suurin silmin voi kokeilla katsoa huomiseen. Näkyykö mitään? No, johan kumma. nainen vaalea tai tumma . Ei sen väliä kunhan on väliä.
Välistä tuntuukuin olisi ahtaassa ravossa, toesinaan ei. Ota tuosta selevää. Jos saat!