KOLIJAA.
Heinäkuu ja uusi viikko. Vaekka pitäsi olla muka hellettä. Ei tuo oekein siltä näötä. Vettä on kaajellu kuin Esteri omastaan. Pohojonen on muistanu puhallella äetipuolen henkäöksin, onpa paekon viskonu sitä valakijjaa jota hiihtohullut alavariisa kaepaa. Piipertäjät hihkuu innoissaan, että hyvältä näyttää! Uusi jääkausi on jo ovella!  Vaen mitäpä myö tässä ilimosta, ohan sitä joutavampaa asijaaki.
***
Tae joutavaa ja joutavaa,. Jostaki joku asija on hyvinki tärkijä, joka toesesta tuntuu aevan höpöhommalta. Monenlaesta höpötilasuutta pijetään kessäesessä Suomessa. Jossaki saattaa olla näöttely vaekka vanahosta lehemänläjistä jos ei peräti jäläjista. On pierukilipaeluva, saappaanheittua,akankantua ja mitä niitä liekkää. Jöötintyöntaminen on vissii niin intiimilaji, että kuki saa ite mittaella yksikseen kuinka pitkä/paksu pökäle synty. Onko sillä suurempaa merkitytä voi ite tuomaroija.
***
Tietysti kova pääsymaksu ja rahat poekkee. Oekijak kae se homma on. Äkkijä se sammahtaa jos ei saa kannatusta. Muuta ko lehemänpaskat pinkkaan ja ehtimään tolloja muuvalta. Oman kylän ulukopuolella. Eihän kukkaa oo rohoveetta omalla kylällä. Sillä eihän se tollo oo joka keksii vinkeitä, millä saa rahat nypittyy kilisevät kuleksimasta.
***
Lehemänpaskakulttuuri onki ejenny Suomessa meleko rouvisti etteenpäen. Ulukomaenen turisti kahtoo varmaanni suurella ihimetyksellä tään tollon kansan toelaeluita. Siitäpä heki ilosa saavat. Näehän se piskunen Suomiki pääsee aena maalimankartalle, sinne kevennyspuolelle.
***
Sitä kevijämpää lajia yritän vaatimattomasti itekki lykätä ruutuun. Kuitenki tulos on ku pierukilipallussa sellasella jolla ei irtoa. Ei synny ääntä ei hajua, mutta tärkeintä on kisailu ei sen tulos? Kuhan häntä ny jottae.