Suuttuva perää, sanoo sanansa ja katso, kauas missä katse kantaa. Tyyne kyntää eikä vaadi palkkaansa. Anova katse silmissä käy poika merenrantaan. Antaa ylen ja YLESSÄ soi sunnuntainsävel. Arjesta huolimata.
***
Laskemalla on helppo tulla alas. Jakolasku on tarpeen jos puu kohdalle sattuu. Jälkipolvien kertomuslasku on kamala maksaa, mutta taksaa on vaikeaa määrätä, voi häärätä hellan ääressä jos on emäntä. Isännällä tuskin riittää riippumattomia ajatuksia ? Jälkikasvu täyttää maan ja onnessaan unhoittuu maailman hätä!
***
Siemenperunan turvin katsomme tulevaisuuteen. Perunasta versoo läskiä luitten päälle ja alle sortuu pimeä kansa. Parasta ennen on nukkunut pommiin, ei herää hommiin vaan nukkuu onnensa ohi.
***
Enpä tohi häiritä äreää naista. Monenlaista vastaan kävelee. Liikettä niveliin. Luukato on ikävä murhe. Linsseistä ei apua jos papua tarttee niin apu on lähellä.
***
Paitti silloin kun on ottanut onnen omiin käsiin. Vaimo huutaa eläimen tuskaa ja kissalla karkasi yksi henki. Kaheksan jälellä, Karvoja suussa. Mielettömyyksien markkinat kauppaa onnea alennuksella. Älä mene halpaan. Rahalla saa Kunnollista!
***
Esterillä riittää sinullekin. Vesihanat valtomenaan antaa pyytämättä pohjoinen puhuu ja etelä kuuntelee menneen kesän kaikua! Hyytävä tihku panee alimpia aidanvitsaksia, mutta sähköpaimenesta saa sätkyn.
***
Näin ollen Hiljentykäämme. Tiukka mutru huuleen ja turpa vastatuuleen tai vihta? Mummolla on hyvä osa josta pappa vain unekssii.
***
Vaen ei kae tässä! Aamu kankeus antaa    ryhtiä elämään ja lyhenevä askel pitentää matkaa! Jaksaa -jaksaa.