KAAMOS
***
Kaamea kaamos leviää huoltemme yli. Ei sinne päivä paista ei kumota kuu. Vain käypi suu, josta ei tule loppua oleman. Pegasoksen rattailla keikkuu eiliset päivät ja kärryltä tippuvat enot veneisiin, jossa he eivät leposijaansa löydä.
***
Merenelävät suolataan suolaan, että ne kauan säilyisi. Käärmettä pyssyyn lykkää taikuri ja tykille annetaan ruokaa, Oi, kuulkaa kummia, että piru olisi kirkossa kuulutettu ja hunnutettu olisi tiine morsian.
***
Suokaa minulle vielä se hetki, että retki oli vaivanarvoinen. Oi te herrat loistoautoissanne antakaa liika köyhille että te armon saatte. Ei liiku kivi kiveltä eikä laineet lyö rantaan jos te syntiset olette.
****
Tarkastus kierros näyttää puutteita pesissä. Kattoja vuotaa ja räystäitä tippuu, mutta sankarit kestää suuretkin paineet ei haittaa vaikka laineet lyövät eilistä korvalle. Mutta olkaamme jäykät, että huominen päivä koittaa aikanaan.
***
Näkyy kajastava toivo. Usko on nukkumassa ia Rakkaus on vallannut naapurin mummon. Silmät ristissä hän katsoo menneitä kuumija öitä! Nyt vain kuumia-aaltoja.
***
Sataa ja tuhatta kulkee auto tiellä pölyt saa niellä joka vaeltaa ilman suojakypärää. Kehdossa keinuu eliitin sivistys, kateus ja ahneus kaataa suurenkin talon vain heikon valon näen pimeydessä.Susien ulvonta kuuluu kaamoksen yössä.